Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 2 februari 2010

Högsbo AIK kvar på tredjeplatsen

I söndags spelade vi i Högsbo returmötet med "Greven" och Guldringen.
I den förra matchen pressade vi på och pressade på och pressade på och skotten ven runt målvakten. Ja, det vill säga de skott som vi inte satte på täckande backar och forwards då. För det gjorde vi också en hel del av den gången.
Det slutade inte lyckligt.
Guldringen vann den kampen med 9-5 efter att ha kontrat in 5-6 bollar. Oftast genom att lägga en lyra på 100 kg Peter "Greven" Forssander som duktigt tog emot, höll undan, vände om och drog till eller släppte till forcerande forwardskompisar.

Denna gång tillät vi oss inte att luras av "Grevens" något slitna uppenbarelse. Vi var beredda och förberedda på det som komma skulle.

Vi inledde matchen bäst och fick grepp om bollen direkt och skapade en del chanser utan att sätta bollen.
Guldringen var inte ofarliga.
Daniel Sundh fick göra en riktigt vass räddning i den sjunde minuten och 9.40 hade de ett helt öppet läge men Anders Brisme lyckades få en tunn tunn klubba emellan och bollen styrdes utanför.

9.57 vann vi boll i ena hörnet och Henrik Andersson drog iväg uppåt i banan i full fart och strax efter halvplan satte han skottet lågt i målvaktens vänstra hörn. 1-0 till Högsbo AIK.

Båda lagen fortsatte att skapa en del chanser och Daniel fick ingripa ett par gånger till för att freda målet och likaså hade vi ett par otroligt vassa chanser. Bland annat genom Oskar Widäng.

18.11 kvitterade Guldringen genom ett fjuppskott från bakplan som styrdes i mål i gröten framför vår kasse. Styrningsmål är alltid snygga tycker jag.

! 18.52 Fick Guldringen en spelare utvisad för liggande spel.
Vi hann få till en dubbelchans men inte mer.

3.15 in i andra perioden kontrade vi genom Niklas Olofsson och Henrik Andersson och det var Henrik som till sist rakade in bollen i tom kasse. 2-0 till HAIK.

4.36 Bröt Anders Brisme och slog en kort passning till Joakim Östling som satte fart diagonel över banan. Joakim letade passning men hittade ingen och till slut fanns bara alternativet att skjuta kvar och då satte Jocke ett bra skott vid bortre stolpen. 3-1 till HAIK.

4.52 drog Henrik Andersson ett fint skott i stolpens insida.

! 7.17 fick HAIK läge att spela powerplay igen efter att en Guldringenspelare trängt Mårten Sundholm mot sargen.
Oj, vad vi spelade runt snyggt.

11.50 hittade Joakim Östling Niklas Olofsson med en passning rakt upp i banan upp i slottet. Niklas vände bara om coh satte klubban och bollen runt målvakten och i nät. 4-1.

! 12.21 Spelade Guldringen hårt mot Jonas Emtervall och vi fick spela powerplay igen. Det började jättebra. 12.25 fick Guldringen ett frislag där Daniel Sundh fick göra en jätteräddning.

Vi fortsatte sedan med att spela runt bollen i ett lustempo och rätt vad det var så fick Tomas Ridderstråle en klubba på bollen och de kunde kontra. På bortre stolpen fanns "Greven" och såklart fick han ett fint utspel som han nyttjade. 4-2.
Yihaaa!

! 16.43 fick vi Henrik Andersson utvisad för upprepade förseelser. Inget att snacka om vi hade tre gubbar som kapade Unihoc för allt vad de hann med.

16.55 smackade Guldringen in 4-3 i powerplay. Wow....två snabba pass och TJOFF BARA!

2.27 in i tredje perioden fick "Greven" lite utrymme på vår vänsterkant och drog in och snärtade iväg bollen stenhårt. Sådär ja, nu var vår fina ledning kvitterad. 4-4.

10.48 kontrade Guldringen efter att vi skjutit i täcket och skytten gjorde inget misstag utan satte ett välplacerat skott mot bortre stolpen. 4-5 till Guldringen.

Vart skulle detta bära av tro?
Det var precis såhär det såg ut förra gången.
Vi gick ner på två kedjor och började jaga dem lite.

Det hann inte gå länge förrän vi skapade en chans genom att vinna boll i deras zon och få in den framför mål. Där fanns Robert Larsson som kunde slå in 5-5.

13.41 Tog Guldringen en Time-Out. Vi gick upp på hög press.

16.17 spelade Henrik Andersson fram Gustaf Lundgren som fanns på bortre stolpen och ännu en gång fick vi se nätrasslet. 6- 5 till oss och det var helt rättvist. Ja, möjligen ett antal mål i underkant för oss.

Med gryga tre minuter kvar spelade vi åter nedgrupperat.
Vi kunde bolla runt i deras zon om vi ville och ordern som gick ut var att hålla bollen. Vi skulle inte satsa på att göra mål. "Försök inte bli matchhjälte!".
Vad händer?
Jo. tjosan hejsan så ska ALLA upp och göra mål.
Med tio sekunder kvar kontrar vi genom Anders Brisme som har bollen. Kassen är tom. Anders har två medspelare med sig. Jag behöver ju inte säga vad som då sker va´?
Men jag gör det ändå. Anders skjuter förstås. PÅ TÄCKANDE SPELARE.
Guldringen vänder spelet med tio sekunder kvar. Vi har fyra utespelare uppe i deras zon och en back kvar som ska markera två spelare plus en framrusande bollförare.
Som genom ett under så lyckas alla gröta ihop det och vi får ut bollen i ena hörnet.

! 19.58 åker Anders Brisme ut för att han lyfter motståndarens klubba.

Det är tekning och två sekunder kvar.

Phiuuuu!

En helt rättvis seger och väldigt skönt att se att alla funkade väldigt bra i sina roller idag.

Högsbo AIK ligger kvar på tredjeplats i den superjämna serien och vi har jätteskoj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar