Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 14 februari 2010

Högsbo AIK nere i träsket igen

Vi har väntat på det länge och nu är vi där vi egentligen varit länge. Nere i serieträsket bland alla andra. IBK Göteborg vinner serien överlägset och Kärra lär ta andraplatsen. Jag vet inte hur det gick i matchen mellan Floda och Kärra och jag kommer inte att spana in tabellen på länge nu.

Vår målskillnad säger egentligen allt.
Vi har tagit 25 poäng och vi har vunnit några matcher men vi har förlorat nästan lika många och vi släpper in många mål. Alldeles för många mål.

I en sport där spelvändningar kommer nästan lika ofta som i handboll hjälper det inte att säga att vi har ett spelövertag i match efter match om motståndarna tillåts att göra de enkla målen.

Ett övertag i avslut är bara ett schimärt övertag om skotten tas i lägen där vi tvingas skjuta i sådana lägen att vi inte ens kan få bollen innanför ramen.

Idag känns det som att vi har 120 avslut och gör sex mål och Västkustkamraterna har nio avslut och gör sju mål. Ok, jag överdriver naturligtvis men jag är lite deppig över ännu en sur förlust.

Utöver det att vi kommer till alla dessa avslut utan att sätta bollen tycker jag det är lite synd att vi inte använder hela verktygslådan i vårt spel. Hörnfrislagen blir till rena avspel eller så ger vi bort frislag och slår dem rätt i knäet på motståndarna. Helt onödigt.
Våra uppspel är kanonfina ibland men oftast så blir det bara en lyftning mot motståndarhörnet och jag är helt bombsäker på att några nyckelfigurer inte har en aning om våra uppspelsmodeller. Trots ett antal spelade matcher och ett antal träningar på detta. Förmodligen beror det på hetsskynket som faller över dem när det blir match. Hur tar man bort det?

Ok, en sak som är positiv med en serieutveckling som vi nu haft är att vi slipper jaga en placering för serieavancemang. Nu kan vi lira loss och låta kreativiteten flöda och även varva runt på fler spelare som inte spelat så många A-matcher.

I dagens match var Ole Windahl outstandning med sina tre mål och sitt oerhört vassa spel i anfallszonen. Härligt att se.
Jonas Berg gjorde också en jättebra match. Robert Larsson var ytterligare en som höjde sig över mängden idag. Kim Sandås ville otroligt mycket i försvaret och jobbade stenhårt. De andra backarna gjorde också ett gott arbete defensivt trots alla insläppta mål.

Jaha, då låter det ju som att förlusten ska läggas på målisen då men det går inte att säga det heller. Björn gjorde en stabil insats men vi har inte flytet med stolpar och mållinje helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. Tråkigt att ni inte sätter skotten Högsbo.
    De två matcher jag sett er har ni varit överlägset bäst.

    SvaraRadera
  2. Det går inte att bara skylla på otur i alla matcher. Innebandy ska man göra mål i och den som gör mest mål vinner.

    SvaraRadera
  3. Vad kan jag säga?
    Ni har båda rätt.

    //Anders

    SvaraRadera