Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 7 februari 2010

Floda mosade Högsbo AIK

Idag vankades det match mot Floda i Alléhallen.
Vi var väldigt optimistiska och på gott humör inför tillställningen och kände att vi hade lite vind i seglen. De senaste matcherna har sett ganska bra ut.

Vi kostade till och med på oss att justera taktiken lite inför matchen och skulle börja med hög press mot Floda.

Det började med att Floda rusade på vår högerback med tre man och vi hamnade direkt i bryderier. Floda skapade en livsfarlig chans i första bytet genom den pressen.
Därmed så hade vi belönat dem till att fortsätta med pressen samtidigt som vi hamnade i en osäkerhet.

Vi var dock inte under isen för det utan Marcus Warnström fick ett kanonläge redan efter 38 sekunder men drog skottet utanför. Skottet var i alla fall stenhårt.

3.46 kom Floda upp på sin vänsterkant och slog en lång diagonalboll ut på vår högerkant där deras forward fångade upp bollen och slog på ett backhandskott som gick in till höger om Patrik Claesson. 1-0 till Floda.

5.30 hade Micael Edvardsson ett kanonläge efter passning av Jonas Berg men Micael sköt utanför.
6.11 gjorde Patrik en jättefin räddning på ett öppet läge för Floda.

8.47 drog Floda ett skott i ribban.
8.59 Blev en Flodaspelare utvisad för slag. Vårt powerplay var en bedrövlig uppvisning i felpassningar. Helt opressade spred vi bollar som P98:or.

12.55 hade Floda ett par jättechanser att öka på ledningen.
13.12 blev Jonas Emtervall utvisad för felaktigt avstånd vid frislag.

14.15 hade Floda bollat runt lite innan deras vänsterback laddade på ett skott och satte bollen i vårt vänstra hörn. 2-0 till Floda.

14.59 fintade Flodas kille på vänsterkanten bort vår högerforward och drog en lång diagonalpassning över till högerkanten där högerforwarden klappade till direkt och gjorde 3-0. Snyggt mål!

I sjuttonde minuten spelade Ole Windahl fram Marcus Warnström till ett bra läge men det ville sig inte med avsluten.

19.29 Fick Floda ytterligare en utvisning. För hårt spel denna gång.

Andra perioden inleddes med boll för oss. Vårt powerplay hackade än en gång. Passningarna går lite för långsamt och samtliga är lite för artiga mot varandra. "Nä, inte ska jag skjuta. Skjut du.". "Nämen inte ska jag skjuta? Skjut du istället." Och sådär håller det på. Antingen det eller så passar vi för illa och utan plan för vad medspelaren ska göra med bollen.

Efter powerplay hade vi ett fortsatt stort bollinnehav och Floda lutade sig tillbaks en del på sin 3-0-ledning.
Direkt efter vårt powerplay kom Alexander Moodh, Micael Edvardsson och Oskar widäng in och skapade genast en farlighet vid deras kasse.

4.37 var det ändå Patrik Claesson som fick göra ett fint ingripande.

6.00 har jag noterat att både Mårten Forslund och Robert Larsson hade varsin dubbelchans framför Flodas mål men bollen låg för nära målvakten för att vi skulle kunna få in den i nät. Ja, eller om man så vill så var målvakten bra ute.

Strax därpå spelade Ole fram Kim Sandås i ett läge men skottet tog på täckande back.

7.00 fick Floda ytterligare en spelare utvisad.
Vårt powerplay såg lite bättre ut men fortfarande ingen utdelning.
Floda spelade ett tätt försvarsspel och jobbade aggressivt i alla lägen. Mycket bra.
Direkt efter vårt powerplay kom Alexander Moodh, Micael Edvardsson och Oskar widäng in och skapade genast en farlighet vid deras kasse.

11.00 hade vi ett frislag i Flodas zon och Benjamin slog ut bollen till Marcus Warnström nöp till och bollen slank in vid målvaktens högra stolpe. 3-1 och vi fick lite hopp att gå på.

16.15 hade Floda bollen nere i vårt vänstra hörn. Deras kille gjorde en fin backspinsnurr och kom in i slottet med bollen och snärtade upp bollen i Patriks vänstra kryss. 4-1 och ett mycket snyggt mål efter en fin individuell prestation.

17.22 gjorde Patrik Claesson en reflexräddning med högerhanden på ett skott fårn slottet.

17.35 fick Marcus Warnström ett fint läge framför mål men det bidde inget mål.

19.25 ökade Floda på ledningen med ett skott från vänsterbacksposition rätt upp i nätet. 5-1 till Floda. Nä, vi var inte riktigt på plats i denna match det var helt klart.

Tredje perioden inledde vi riktigt bra. Det började med att Mårten Forslund kom helt solo med målvakten men målisen räddade.
Strax därpå hade Benjamin ett fritt läge efter en passning av Marcus men bollen skulle inte in. Minuten senare sköt Marcus utanför i ett hyfsat läge.

5.49 åkte Floda på ytterligare en utvisning. Slag var det denna gång och vi kan verkligen inte skylla förlusten på domarna denna gång.
Vårt powerplay inleddes med att Floda slog på ett skott från egen planhalva som styrdes och studsade i stolpen bakom Patrik i vår kasse.
Vi skapade sedan ett par halvchanser men det blev inte direkt något mer.
Direkt efter vårt powerplay kom Alexander Moodh, Micael Edvardsson och Oskar widäng in och skapade genast en farlighet vid deras kasse.
Har ni hört den förr?

8.10 fick Högsbo AIK en straff. Benjamin Holmström tog den och satte den mycket snyggt och säkert i nät. 5-2 men jublet var inte sådär överväldigande. En halv period kvar och tre bollar upp. Näe, det kändes inte som att det skulle gå vägen.

9.30 Pressar Floda igen och vi gör ett felbeslut och tappar bollen som rullar in mot slottets högra utkant där en Flodakille laddar på och får en rejäl snedträff. Bollen rullar retligt sakta in vid sidan om vårt försvar och in över mållinjen invid stolproten. 6-2 till Floda och det var liksom en sådan dag där inget gick riktigt vår väg.

11.27 satsar deras högerback inåt i banan och drar ett skott mot mål. Jag hamnar precis bakom bollens bana och ser hur den spikrakt slinker in vid vår vänstra stolpe. 7-2 till Floda och nu var vi inte roliga att se.

16.10 spelade Floda upp bollen på vår högerkant och deras högerforward vände kvickt bort vår back och gick på mål och satte bollen på bortre stolpen. 8-2 till Floda.

18.47 Blev Patrik Claesson utvisad för oss.

19.12 fick vi en straff som Micael Edvardsson tog hand om. Straffenn var inte alls dumt slagen men målvakten gjorde en riktigt fin benparad a'la Tommy Salo och avstyrde skottet.

Nä, det här var inte vår dag.
Floda vann välförtjänt genom ett aggressivt och alert försvarsspel där de krympte de redan obefintliga ytorna i Alléhallen. Sedan nyttjede de vanan av att ta tidiga skott på den lilla planen. Detta kryddade de med några riktigt fina individuella prestationer i anfallszonen.

Flodas backar klädde också av våra pressande forwards ganska rejält mest hela tiden. När vi sedan fick tag i bollen så hade Floda fått oss dithän att vi inte kände ro att slå riktiga passningar och därför blev det många felpass av oss.

Vi spelade åtta minuter powerplay och jag tror vi fick iväg två skott mot mål under dessa minuter. Inte bra.

Min coachning är jag inte heller nöjd med. Vi låg kvar i hög press alldeles för länge och borde istället ha övergått till ett mer nedgrupperat försvar tidigare så att vi istället kunde ha fått kontringslägena.

Vi gick ned på två kedjor tidigt i matchen och fick upp farten och flyttade också fram våra positioner och det var bra.

I ett läge hade kedjan med Ole, Benjamin och Marcus varit inne och haft väldigt bråttom i passningsspelet vilket resulterade i tre felpassningar som kompenserades med fina bollåtererövringar men ändock var det tre felpass som kändes onödiga. Min kommentar när killarna satt på bänken "Killar det var tre felpass i det bytet. *PUNKT*" var ju inte särskilt bra. Marcus tittade på mig, log, och sa "Jaha, det var ju uppmuntrande". Helt rätt sagt av Marcus. Som det kom ut från mig var det en jävla skitkommentar. Jag borde ha sagt det jag menade direkt "Ni har mer tid och yta än ni tror så andas in och spela med lite större marginaler".

Matchens HAIK-lirare har jag lite svårt att utse idag men jag tycker att Jonas Emtervall fanns rätt vid ett antal tillfällen som fastnat på min näthinna. Ja, vid ett tillfälle fanns han ju visserligen fel också. . .
Kim Sandås följde också med upp i anfallen på ett mycket bra sätt idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar