Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 16 februari 2010

Guld till Ferry jada jada jada. . . Champions league är igång igen.

. . . många hör av sig och tycker att det är dåligt med uppdateringar på bloggen.

Jag håller med men ibland måste man ju helt enkelt uppleva nuet och inte bara stå vid sidan om och titta på när nuet sker.

En bit in i jaktstarten konstaterade jag och grabben, efter att ha tittat en del på Milan-Man U, att Ferry låg åtta. Besviket sa vi att det ju var värdelöst. Jay ledde fortfarande och allt var sig likt. Jaktstart är ju som att ge dubbelt guld för ett lopp ju.
Men så såg vi att Ferry bara låg 31 sekunder efter och kom på att han ju faktiskt startade som tolva. Det var ju snubben som startade 24 sekunder innan sin starttid som startade som åtta...fast han skulle ha startat som nia (Vilket fiasko jaktstarterna varit på det viset förresten och inget lärde de sig från damernas jaktstart).

Shit...det var ju riktigt bra av Ferry... åtta i en klunga om 3-4 åkare och bara 31 sekunder efter. Grymt!

OS har ju börjat makalöst bra för Sverige. Har det någonsin i modern tid börjat så bra?

Jonas "Friidrott" Karlsson satt som vanligt och öste ur sig snabba, osammanhängande och ogenomtänkta kommentarer efter guldet. Bland annat tyckte han det var otroligt starkt av Ferry att lyckas samla sig efter att han skjutit bom i näst sista. Han undrade hur Ferry kunda samla sig i kaoset som måste ha kommit efter missen. Ehhh...Kan Karlsson någonting om idrott och idrottsmän över huvud taget? Tror han verkligen att en idrottsman totalt tappar konceptet VARJE gång det inte går som det är tänkt? OS har nu pågått i ett par dagar och jag är redan kräktrött på Karlsson och hans evinnerliga orerande. Killen verkligen ÄLSKAR att höra sin egen röst. Kan ingen starta en "Stoppa Karlsson"-grupp på Facebook eller någonting. Jada jada jada jada jada jada. . . . bla blablablabla.



************************************************************************

En annan liten detalj är ju då att Champions League är igång igen.
Jag såg första halvlelken där Milan lattjade med United och det hade kunnat stå 3-0 till Milan efter 20 minuter. Ronaldinho hade lekstuga och var hur bra som helst.
Målet han gjorde kom iofs efter en misslyckad rensing och via en backs ben men han gjorde massor med bra saker däremellan.
Sedan blev han ju rejält kapad ett par gånger.
En gång sprang han på vänsterkanten när Rio Ferdinand kapade honom uppe vid knävecken bakifrån. Domaren fick det till att Ronaldinho filmade på något vis. Det är bara att skaka på huvudet åt den bedömningen. Nästa gång, och det var ett riktigt farligt läge, kom Ronaldinho fri mot Ferdinand och lurade byxorna av britten. Precis när Ronaldinho ska gå förbi på Ferdinands högra sida slänger backen ut en fot och slår undan Ronaldinhos fot. "Äh, han halkade, säger Strömberg" men på reprisen ser man tydligt att det är en frispark i ett superläge...myyyyycket nära straff.
Till slut lackade Ronaldinho ur när han inte fick domsluten med sig.

Andra halvlek såg jag inte mer än att Rooney gjorde ett fint nickmål på ett inlägg från Nani och att Seedorf klackade in ett snyggt mål bakom Van Der Saar.

När man ser Milan i en sådan här match är det svårt att förstå att de går så dåligt i Italienska ligan. De spelar en rolig och bra fotboll och är ungefär hundra gånger roligare att se än t.ex. Inter.

United bara trummar på och trummar på och trummar på. De är som en skördetröska som man vet kommer att ta hela åkern oavsett hur långsamt det än går. Rooney löper på ensam därframme och Nani matar usla inlägg gång på gång men på något vis så petar de ändå in bollarna i nät till slut. När det ser riktigt illa ut, som det gjorde i första halvlek, så kliver alltid Paul Scholes in och nätar. Hur gammal är han nu förresten?

Alex Ferguson såg för övrigt äldre ut än någonsin idag och han stod och skällde på domaren mest hela matchen. När han inte skällde på t.ex. Evans i egna backlinjen.
"What the fuck . . . någonting" kunde man utläsa ur Fergusons högröda anlete.

I den andra matchen chockade Lyon med att slå Real Madrid med 1-0.
Tydligen hade Real gått in på banan med en defensiv inställning och det blev svårt för dem att ställa om till anfall när det behövdes.
Kul för Champions League att det kommer lite överraskande resultat.

******************************************************************************

OS GULD OS GULD O S GU U ULD OS GULDOSGULDOSGULD O S GUUUUUULD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar