Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 19 februari 2010

Vilken dag Anna Haag

Usch vilken rysare det blev med Anna Haag i dubbeljakten.
Hon var ömsom avhängd och ömsom med i loppet igen.

Tidigt i loppet kommenterade de att när en löpare börjar släppa "snöret" så är det snart slut för då blir det för tungt. Det var precis det som Anna Haag gjorde mot "Jörgen" Björgen, Kowalczyk och Steira. "Jörgen" Björgen drog iväg och vann överlägset medan de andra tre stred om silver och brons.
Med ett par kilometer kvar tappade Anna flera meter mot de andra och såg ut att tappa greppet men så gled hon ifatt i utförslöpen och rätt vad det var så var hon med i matchen igen.

I sista nedförslutet bara gled, gled och gled hon mycket bättre än de andra och så fick hon ett par meter på polskan och norskan. Fick och fick är väl i och för sig ett understatement. Hon stakade på utav bara attan på upploppet och det blev riktigt nervigt när kameran zoomade ut så man såg loppet framifrån med ca 200 meter kvar.

Anna Haag är nu defintivt en ny hjältinna i den svenska skidhistorien.

Charlotte Kalla blev relativt tidigt i loppet påkörd bakifrån föll och kämpade sig ikapp en del av de metrar hon förlorade men hon var egentligen aldrig med i racet.
På fallet tappade hon 5-6 placeringar och kanske sju sekunder. Det var inte så farligt men däremot var törnen mot psyket värre.
Efter skiftet till skateskidor väntade vi på att Kalla skulle börja käka upp avtåndet men det blev direkt tvärtom så att hon tappade sekundrar.

Annars höll ju försnacket en nivå som hör hemma på ett dagis eller någonting.
Återigen satt gurun Jonas Karlsson där i studion och babblade.
Den här gången hade de kommit på att det ju är lite svårt att uttala Marit Björgen och Petter Northugs namn ordentligt.
Alltså...säg det högt för dig själv. "MARIT BJÖRGEN". Hur svårt var det på en skala?

Om det var Jonas Karlssons idé låter jag vara osagt men där sitter karln och säger någonting i stil med "Så här uttalar vi Björgen..." och så knäpper han med fingrarna.... INGENTING HÄNDER...."Ja, så ska vi få en bild på Jörgen här..." och vips så dyker det upp en bild på Jörgen Jönsson på en TV-skärm bakom Pops och Karlsson. "Jo, ni bara tänker på Jörgen Jönsson och på samma sätt som ni säger Jörgen säger ni Björgen...". What the hell? Ursäkta språket men... Vad i hela helvetes jävlar anåda håller de på med egentligen? Är det STOPPA PRESSARNA? Ska vi förvånas eller jubla över lärdomen eller öppna fönstret och skrika ut öveer nejden "Björgen uttalas på samma sätt som Jörgen!". . . . Kan man verkligen få fylla etern med vilken skit somhelst?

Northug kan jag ju hålla med om att det är ett namn som inte ligger så lätt i munnen men vi skiter väl fullständigt i hur vi uttalar den baggens namn. Men Jonas Karlsson han har minsann pratat med en norrman som säger att när vi ska uttala Northug ska vi tänka på OTUR. . . ??? What the fuck? I Jörgen och Björgen kunde man ju i alla fall ana ett rim. Men Otur och Northug??? Näe, gå och lägg dig Karlsson.

Snorsug herr Karlsson.....SNORSUG!


Det finns munlädrad man från Karlstad
som snarast borde sättas i TV-blockad.
Han heter Jonas och bör ej clonas
för vi alla måste skonas.
När han startar är det som han med ballen fastnat i ett rotorblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar