Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 18 februari 2010

Martin Hansson får en oförtjänt hårtork av Wenger

Arsene Wenger var helt galen efter att Porto gjort 2-1 på Arsenal i gårdagens Champions league-match.

Det hela började med att Sol Campbell spelade bollen bakåt till sin egen målvakt Fabianski som valde att kvickt som attan plocka upp bollen. Campbell blev överraskad men förstod genast att de fick en frispark, eller något värre, emot sig. Fabianski tog upp bollen och började lamt protestera mot domslutet samtidigt som portugiserna försökte få bollen i spel igen. Då klev domaren Martin Hansson resolut fram och bad Fabianski ge honom bollen och då hade ju Fabianski inget val. Hansson lade direkt ner bollen varpå Porto slog en snabb frispark och gjorde ett enkelt mål.

Wenger fick, som vanligt, ett spel och menade på att det för det första inte var ett bakåtspel av Campbell och för det andra borde Hansson låtit Arsenal samla sig innan frisparken.

För det första så hade Campbell en gubbe i ryggen och hans tanke var att ta hjälp av målvakten för att få iväg bollen. Han passar medvetet Fabianski men Campbell har ju inte en tanke på att målvakten ska ta upp bollen med händerna så som han gör.
Campbells protester mot domslutet är väldigt lama. Helst vill han nog fråga vad Fabianski tänkte på i det läget.
För det andra så väljer Porto att slå en snabb frispark. Det var inget konstigt med det annat än att Arsenalspelarna i närheten var helt passiva. De som inte var passiva var jättelångt ifrån situationen.

Den här gången hade Martin Hansson helt rätt och han gjorde inget fel när han godkände Portos mål. Tvärtom är det ett agerande som stärker hans aktier att få döma en toppmatch i Champions League eller VM.

Han tog dessutom hand om Wenger på ett väldigt bra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar