Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 27 september 2010

Isak Rosén en tränarmardröm

Ok, jag börjar med det positiva först.
Isak Rosén var riktigt bra i Superligamatchen mellan Pixbo och Täby.

Pixbo tog tidigt kommandot i målprotokollet och hade en ledning med 4-0 som blev 4-2 inför andra perioden.

Med mindre än tio minuter kvar ledde Pixbo med 9-5 och såg ut att gå mot en klar seger.

Matchens lirare, Rasmus Sundstedt, i Täby ville dock annorlunda och tillsammans med Niclas Eriksson fixade han så att Täby låg under med bara 9-8 med nio sekunder kvar.

Pixbos tränare Vidar Jonsson tog time-out och ordern var solklar.
"Vinner vi bollen spelar ni ner den djupt och vänder bakom mål och där håller vi bollen".
"Förlorar vi bollen så går vi in med allt, de ska inte få iväg några fler skott mot oss".

Vad hände?
Jo, Pixbo vann tekningen och Martin Östholm skickade resolut ner bollen i Täbys vänstra hörn.
På vägen dök dock Isak Rosén upp och drog åt sig bollen lite högre upp i banan. I det här skedet av matchen hade Täby plockat ut målvakten och buren var tom. Rosén hade tydligen haft fetvadd i öronen under Jonssons time-out eller så blev han målkåt helt enkelt. Istället för att dra ner bollen djupt i zon satsade Rosén på att slå in den lilla lilla bollen i den målvaktsfria kassen. Tyvärr så hade ju inte Täby lämnat buren fri utan det satt 2-3 gubbar i vägen och bollen studsade eller slog ut till en kontring som Niclas Eriksson tog fasta på. Niclas ruschade upp längs egen vänstersarg och drog iväg ett skott som strutade nätet vid Pixbomålvaktens vänstra hand. 9-9 med EN ynka sekund kvar.

I det läget och antagligen inte ännu heller var/är det kul att heta Isak Rosén.

Det blir förlängning och Pixbo inleder den intensivt och skapar chanser.
Pixbo får till och med spela powerplay under förlängningen men får inte in bollen.
Till slut så blir det så att Isak Rosén åter bränner ett öppet läge och den här gången är det Rasmus Sundstedt som får bollen och drar upp mitt i banan och snärtar iväg den matchvinnande bollen i nät bakom Jon Hedlund i Pixbos bur. 9-10 till Täby som vann trots allt och åter visade att de är ett lag som man ALDRIG kan räkna ut.

Duktiga lirare fanns det gott om i den här matchen. Isak Rosén var riktigt bra tills det ödesdigra beslutet i slutet av matchen. Daniel Calebsson är en riktig iller på banan och verkar hela tiden veta vad han ska göra.
Daniel Dahl spelar hela tiden med små små marginaler och han ser ut som pansarkryssaren Potemkin där på banan men han klarar ut allt han utsätts för.
I Täby har man ju Rickie Hyvärinen som har sitt otroliga skott och så har man ju denne Rasmus Sundstedt som bara verkar bli bättre och bättre.

På tal om Hyvärinen så pratade kommentatorerna något om Hyvärinens finska dragskott eller vad det nu var. Nu vet jag ju inte helt säkert och jag har inte Hyvärinens hela historia klar för mig. Det KAN ju vara så att han föddes i Hässelby och att han därefter levde och växte upp någonstans i Finland men jag tror att Rickie Hyvärinen är skolad i den svenska innebandyn. . .  och därmed så tror jag nästan att jag vågar lägga till ett kraftfullt SÅ DET SÅ!

En annan sak att notera ifrån matchen.
Danne Bron-Sundborn...hm...han påminner alltmer om Clarence Seedorf både till kroppsbyggnad och rörelsemönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar