Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 26 september 2010

Idag ger sig Högsbo AIK in i hetluften igen

Då är det äntligen dags för seriespel med Högsbo AIK igen.

Idag möter vi Sportlife Kungälv IBK i Kastellegårdshallen och vi vet att det blir en tuff match.
Senast vi möttes så vann de klart med 6-3 på vår hemmaplan så det är ett bra lag vi stöter på. De har knappast blivit sämre sedan sist heller då det är ett ungt och utvecklingsbart lag.

För vår del är det ömsom vin och ömsom vatten i kannorna inför matchen.
Vi har förlorat en av våra bästa spelare, Marcus Warnström, till studier i Frankrike. Vidare har vi en av våra bästa centrar, Benjamin Holmström, skadad och till sist så har en av våra pålitligaste poängplockare, Henrik Andersson, lagt klubban på hyllan.

Å andra sidan har vi fått tre riktigt bra nyförvärv. Dold i skogarna kring Bergum hittade vi en tidigare Frölundaspelare, Thomas "Putte" Ekstedt, som visat prov på fint spelsinne och stabilt försvarsspel.
Uppifrån Skellefteå dök det ner en elegant och spelskicklig Andreas Berggren. Det sista fyndet är ju inget "fynd" för mig utan snarare är det den spelare jag känner bäst av alla, Jacob Öryd. I årets serie kommer han att framstå som ett riktigt utropstecken. Under Björnslaget blev han vår bäste poängplockare och bjöd på mängder av fina "nummer" gentemot motståndarna. Lindomes spelare t.ex. är nog yra i hatten fortfarande  ;-)

Träningarna för laget har hittills präglats av att vi haft många nykomlingar inne och det har handlat mycket om att anpassa dem till spelsystemet och rörelsemönstren som vi har. Det har varit segjobbat och inte såvärst lysande hittills. Vi spelade t.ex. en träningsmatch mot Öckerö FF och åkte på jättebonk. Då hade vi sju nya och tre "gamla" spelare med i laget. Snacka om att det var förvirrat och otimat i ALLA delar.
Till Björnslaget samlade vi lite fler av de ordinarie spelarna till laget och då såg det bättre ut.

Sammantaget så hade jag ju väldigt gärna haft kvar de spelare vi förlorat men jag tror ändå att vi blir starkare som lag nu än vi var i våras. De spelar vi har fått in är också mer mångsidiga och kan användas på flera positioner. Jag tror dock att vi kommer att behöva ytterligare träningar för att komma upp i en acceptabel nivå vad gäller många saker så de första omgångarna i serien blir extra tuffa för oss.

Så idag är jag väldigt nöjd ifall vi gör en jämn match mot Sportlife men jag räknar med att det blir väldigt tufft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar