Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 21 september 2010

Nu drar innebandysäsongen igång på riktigt

En del tjuvstartar redan innan helgen men för de flesta av oss drar innebandyserierna igång på riktigt den kommande helgen.

Det är nu alla timmar av försäsong ska visa vilka som har tränat bäst och vilka som har lärt sig frislagsvarianterna bäst. Vem har inlärningsförmåga och vem saknar den. Det kommer att stå skrivet som med eldskrift över en stjärnrik vinternattshimmel.

Tränarna sitter, ja kanske inte just nu, men i alla fall ikväll och de närmaste kvällarna och funderar över vilka spelare de har tillgängliga och hur de ska formera sina femmor.

För min del märker jag att försäsongen är så gott som över.
18 spelare är anmälda till kvällens träning. Just nu.
Innan kvällen är över kommer ytterligare någon eller några anmälningar att trilla in. Utöver det kommer det några nya så vi får nog räkna med att bli ca 30 man på träningen ikväll.
Hittills har vi snittat 13 man på anmälningslistan. När vi skulle spela träningsmatch på Hönö var det sju spelare anmälda.

Så nog märker man att serien drar igång alltid.

Inga idealiska förutsättningar med andra ord men det är ju ändå skoj att komma igång och alla de nya som provtränat och som fortfarande provtränar är härliga figurer och trevliga killar.

I Göteborgs division 2 drar det igång på fredag med ett prestigemöte mellan Eken IBK och Lindome IBK. Det är två klubbar som men jämna mellanrum byter spelare sinsemellan och inför säsongen så har bland annat målvakten Ali Moghaddan gått över till Eken.
Vi mosade Lindome i Björnslaget och det tror jag faktiskt inte vi hade gjort med Eken så här tror jag att Eken vinner. Jag tror det kan ta några veckor innan Lindomes nye tränare, Filip Eriksson, fått ordning på spelet men sedan blir det nog bättre.

På lördag möter seriefavoriten IBF Backadalen Pixbo Wallenstam och det blir en tuff drabbning med seriefinalskaraktär. Det här Pixbolaget är alltid svårt att sätta in i konkurrensen. De kan vara jättebra och de kan vara sisådär. Allt beror på ungdomarna i klubben och in- och utflöde. Ok, så är det väl för alla lag men just det här Pixbo präglas så hårt av det.

Kärra IBK möter FBC Lerum och det blir en intressant match. Hur står sig våra seriesegrare från förra säsongen? Jag tror att de kommer att stå sig mycket väl i konkurrensen.

Vi har också ett derby mellan Frölunda IBK och Lindås IBK.
Det går inte att säga annat än att Lindås är favoriter.

Division 3 drar inte igång med några riktiga prestigemöten direkt.
Serien blir ju återigen jämn och alla topplagen spelar ju i helgen men de möts inte.

IBK Göteborg spelar mot Öckerö FF och den matchen är ju intressant eftersom Öckerös Martin Ringius har ett förflutet i IBK Göteborg liksom flera av spelarna i Öcerkö - Felix Svanlind, Simon Gustafsson t.ex. Men jag tror ändå att IBK Göteborg vinner denna drabbning.

Burås IK tar sig an Floda IBK U och det här blir ändå en tuff match. Burås spelade bättre och bättre hela förra säsongen och frågan är var de står idag. Även detta är en klubb som har sökt och antagligen fått in en del nyförvärv.
Floda IBK siktade på att gå upp i serien redan förra säsongen men räckte inte ända fram. De satsar stenhårt i år.

Myggenäs inleder med att möta likaledes nedflyttade IBK Walkesborg 99. Vilka blir bäst av dessa i år? Jag har inte sett något av lagen spela någon gång så jag kan inte uttala mig idag.

Helgens match, för oss, är ju såklart när vi ska spela mot Sportlife Kungälvs IBK borta i Kastellegårdshallen. Förra säsongen vann vi en knapp seger borta mot Sportlife men förlorade sedan stort hemma så det blir en svår match för oss.
Sportlife består av ett gäng unga ambitiösa killar som vill mycket och de har tränat bra hela försäsongen och består av ett stabilt och homogent gäng. Nja, vi får kriga för varje millimeter här.

I Division 1 Västra Götaland är det väl inte direkt någon match som kittlar intresset sådär värst mycket (För mig).
FBC Lerum möter IBF Göteborg förstås och det är ju lite spännande. Spelar min gamle P93-bekanting Oskar Eriksson i detta FBC Lerum tro?

Floda IBK möter Barnarps IF borta och jag håller tummarna för Floda IBK.

I Allsvenskan Södra är det ju spännande att se hur det kommer att gå för Lindås IBK och Partille IBS. På lördag spelar Lindås hemma mot Örebro SK IBK och på söndag befinner sig Partille IBS i Skoghall för bortamatch mot just Skoghalls IBK.
En snabb titt inne på Skoghalls hemsida säger att de vunnit DM och Kallsta Open under försäsongen. Bland annat spelade de oavgjort mot nyblivna SSL-laget KAIS Mora.
(Vad det nu säger...)

Ok, detta var lite av det som händer i innebandyn i väst under helgen.

4 kommentarer:

  1. FBC Lerum vinner lätt och Floda suger hårt.

    SvaraRadera
  2. Jag måste nog säga emot lite angående att Lerum ska vinna lätt och Floda är absolut inget lag som suger. Unga och talangfulla.

    //Anders

    SvaraRadera