Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 27 september 2010

Mourinho bygger upp Milans överskattning av sig själva

Inför helgens match mellan Manchester City och Chelsea gick Citys tränare Mancini ut och sa att Chelsea redan har vunnit ligan. Han la sig helt platt.
Matchen dominerades sedan helt av City. Carlos Tevez och polarna i ljusblått hade inte en tanke på att lägga sig på rygg för de i serien hittills överlägsna mästarna Chelsea. Det var till och med så att Chelsea såg lite smått chockade ut över Citys framstötar och att de inte tillät Chelsea att föra spelet.
I efterhand framstår ju Mancinis uttalande inför matchen som en profetia helt utan täckning.
Det Mancini gjorde var att han helt enkelt flyttade över absolut all press på Chelsea och avlastade samtidigt sina egna spelare totalt. Ingen skulle förvänta sig någonting av Manchester City och det verkar ha fått avsedd effekt.
Även om Chelseaspelarna inte läste en rad av det Mancini sa så kan vi vara säkra på att italienaren trummade in budskapet i sina egna spelare.

Nu vankas det snart Champions Leaguematch mellan Real Madrid och AC Milan och Mourinho som varit rätt fåordig om Zlatan sedan deras vägar skiljdes åt har plötsligt massor att säga om den långe.

Varje vecka kommer det nu ett hyllningsuttalande om Zlatan och om hur bra han är och hur farliga Milan nu blir. Syftet är att bygga upp beredskapen hos sina egna spelare så att de inte underskattar det ålderstigna och långsamma Milan och att identifiera hotet som utgörs av Zlatan Ibrahimovic i första hand.
Ingen av Real Madrids spelare ska tveka om var Milan har sitt största hot och du kan lita på att Real kommer att ägna långa stunder åt att studera Zlatan och hur de ska stoppa honom. (Ett förslag är ju att studera Sverige-Malta eller någon annan match där Zlatans kompisar coachades av Lars Lagerbäck...).
AC Milan är samtidigt fullt sysselsatta med att få sitt eget spel att fungera någorlunda och att få hål på diverse blåbärslag i italienska ligan. I Milano snackas det inte ett ljud offentligt om Real Madrid, Mourinho eller Cristiano Ronaldo.

AC Milan kommer naturligtvis inte att underskatta Real Madrid men jag är övertygad om att fler spelare i laget kommer att fokusera än mer på att hitta vägarna till Zlatan. Någon eller några kommer att tro på myten om sin egen förträfflighet och kommer att försöka föra sig majestätiskt över planen. Det storstilade rörelsemönstret kommer bara att resultera i ett ännu stelare och långsammare spel från de rödsvarta.
Kanske går även coachen Allegri på  Mourinhos lovord och ställer in taktiken efter den som portugisen väntar sig... allt spel på Zlatan. Alltså kommer Mourinho att åter ha fått motståndarna dit han vill.

Är Allegri smart så tränar han in spel som lockar till sig bevakning på Zlatan och samtidigt lägger avsluten hos någon av de andra forwardsen.

Vad tror ni om denna Milanuppställning;

Robinho             Zlatan              Pato

Ronaldinho          Pirlo               Boateng

Antonini      Thiago Silva  Nesta   Zambrotta

2 kommentarer:

  1. Intressant.

    Du borde bli tränare.

    SvaraRadera
  2. De säger det... de säger det. ;-)

    //Anders

    SvaraRadera