Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 18 september 2010

Arrigo Sacchi är en riktig pösmunk

Snacka om att sitta på små rosa moln och tycka sig ha rätt att okritiskt kritisera andra.

För ett par veckor sedan, när övergången till Milan var het, gick Arrigo Sacchi ut och kritiserade Zlatan för att vara en solosit till fotbollsspelare. Kort sagt så avrådde han Milan från att köpa Zlatan.

När Zlatan har gjort en bedrövlig seriedebut mot Cesena , där för övrigt hela laget var uselt, och sedan gjort två mål i Champions League ska gubben till att skämta med Zlatan.
Gubbens skämt ligger dessutom i nivå med Silvio Berlusconis ständiga grodor.
Sacchi han väljer att skämta med en dubbeltydighet som inte riktigt ger Zlatan cred för ett av målen han gjorde. Han säger "Tur att Zlatan har så stora fötter för annars hade det inte blivit mål". Observera han har uttrycker att det ligger tur bakom målet.
Skämtet kommer också med en litet tillbakalutad hållning och en litet von oben-hållning.

Zlatan reagerar som han alltid gör mot personer han inte gillar och kapar följaktligen Sacchi jäms med italienarens välrakade haka. "Gillar du inte hur jag spelar behöver du inte titta och har du något att säga kan du säga det direkt till mig".

I TV-studion sitter Sacchi och flinar och säger att Zlatan borde lära sig lite hyfs.

Nu senare har Sacchi i intervjuer sagt att Zlatan behöver lära sig hyfs mot folk som har lyckats inom fotbollen.

Båda två har faktiskt rätt.

Sacchi sa ju naturligtvis så som han sa med vetskapen om att Zlatan skulle komma att reagera. Zlatan var förbannad på Sacchi sedan tidigare och var på tå för att klämma dit kritikern och det visste Sacchi. Den gamle tränaren hade chansen att säga något gott om Zlatan efter att han gjort två mål men det han säger handlar om tur och att Zlatan har stora fötter ungefär som att det är det enda han har och att det är det enda som behövs.
Sacchi förtjänade kapningen han fick i direktsändning.

Sedan har Sacchi faktiskt helt rätt i att Zlatan kan lära sig väldigt mycket om hur man spelar och agerar i ett lag. Såhär långt i karriären har Zlatan inte behövt tänka på detta utan det har rullat på. I Inter byggde Mourinho laget runt Zlatan och då funkade det.
När Zlatan kom till lagmaskinen FC Barcelona så kunde inte Zlatan anpassa sig.
Zlatan har historiskt sett ALLTID haft svårt att spela i lag. Det är ju bara att titta på hur det funkat i landslaget.
Kanske är det så att Zlatan är så bra att han tror att han inte kan lära sig ett dugg mer om fotboll och än mindre om lagspelet fotboll?

En litet mer ödmjuk hållning så tror jag att Zlatan kan få till sig en hel del kunskap och därmed också utvecklas massor.

2 kommentarer:

  1. Går det att bli världens bästa fotbollsspelare utan att tänka på att man spelar i ett lag?

    För mig är Zlatan bara en stor kluns som skjuter hårt men inte speciellt välriktat och skulle backarna gå på honom mer skulle han inte vara med alls i matcherna.

    SvaraRadera
  2. Zlatan kan göra allt som Messi kan göra men med fötterna i gips.

    SvaraRadera