Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 5 september 2010

Fredrik Ljungberg och Lindome IBK

Såg att Fredrik Ljungberg blev av med Pepsi som sin sponsor i och med att han bytte klubb från Seattle till Chicago. Antagligen går han hyfsat skadeslös genom den manövern.

Jag tror ingen blir särskilt förvånad över att höra den historien.

Då är historien om klubben och spelaren på låg nivå i innebandysveige värre.
Spelaren lockade en sponsor till klubben och allt var frid och fröjd.
Strax innan säsongen gör klubben klart att spelaren inte kommer att platsa i laget utan att han möjligen kan få träna med klubbens utvecklingslag bestående av 94or och 95or typ.
Spelaren börjar då leta en ny klubb och hittar också en sådan.
Då vill ju också sponsorn följa med spelaren men då vägrar moderklubben skriva på övergångshandlingarna innan sponsorn betalat.

Snacka om att äta kakan och vilja ha den kvar.

Ok, sponsring är "Big" business och det må ju så vara att sponsring ska stå över en enskild spelare men om det är "business" man pratar om så borde ju det även gälla åt andra hållet.
Är avtalet att sponsringen är med spelaren så ska spelaren spela. Spelar han inte så sponsras det inte heller. Det kan inte vara affärer åt ena hållet och känslor åt andra.
Om klubben suger ut det "göttaste" ur en spelare och sedan inte vill ha kvar honom så förlorar man ju liksom resten av paketet också.

Såna klubbar ska man inte ha med att göra.
Steget mellan utpressarligor och den klubben är inte långt.

2 kommentarer:

  1. Tyvärr är informationen inte korrekt. Så här ligger det till.

    Samarbetet med Ljungberg lider mot sitt slut och kontraktet går ut vid årsskiftet. Det samarbete som avslutas i förtid är med Thierry Henry i och med att han gick till New York Red Bulls.

    Pepsi har ett stort engagemang inom fotboll och samarbetar med en rad olika världsstjärnor som Messi, Drogba, Kaka, Ballack och Torres.

    Hälsn,
    Henric Byström/Carlsberg Sverige

    SvaraRadera
  2. Hej Henric!

    Tack för kommentaren och upplysningen.
    Verkar som att betydligt större mediala aktörer än jag har haft felaktig information angående Ljungberg.

    Hursomhelst så hade det inte varit så konstigt ifall man hade gjort ett avtal om att avbryta samarbetet i och med de nya förutsättningarna.
    Så som det beskrevs i media så skulle ju dessutom Ljungberg ha fått ett nytt avtal med den nya klubbens sponsor. Så som verkar vara fallet med Henry.

    Lycka till med Pepsi och era andra varumärken Henric. Om ni blir intresserade av att stödja lag med äkta engagemang hjärta är ni välkomna att höra av er.

    Hälsningar

    Anders

    SvaraRadera