Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 26 september 2010

Första innebandyomgången spelad för Högsbo AIK

Ok, lika bra att ta det trista först.
Högsbo AIK lyckades inte sno poäng av Sportlife Kungälv IBK men det var å andra sidan inte helt väntat heller. jag hade iofs hoppats på det ska jag ju villigt erkänna men vilken tränare tror inte eller hoppas inte på seger för sitt lag.

Matchen började hyfsat bra för oss och Sportlife fick ta skott från de lägen där vi ville ha skotten ifrån. Skotten kom och skotten gick långt utanför.
4.57 fick de dock hål på oss och kunde göra 1-0.
12.26 tappade vi bollen onödigt i egen zon och de kunde spela en gubbe fri framför vårt mål och så rakade de in 2-0.
Tyvärr fick de också in 3-0 med sekunden kvar av första perioden och då var det rätt tungt.

Daniel Sundh i vår bur hade då svarat för några fina räddningar dessutom.

I andra perioden ändrade vi om litet i försvaret och det blev ett helt annat spel.
Sportlife fick fr.o.m. nu inte till särskilt många bra avslut och istället var det vi som kom i läge efter läge.
Med fyra minuter kvar gick vi också ner på folk och vi fick genast tryck på Sportlife.
Vi hade en del lägen i perioden, främst genom Oskar Widäng men vi fick inte in bollen.
Inget mer sexigt hände dock i denna period än att båda lagen fick varsin spelare utvisad i två olika situationer som liknade varandra. Otillåtet slag och låsning av klubba i slottet.
Positivt med perioden var att vi skapade mycket.
I mitten av perioden hade Sportlife en boll som dansade på mållinjen men småskrattande studsade den inte in över linjen utan istället hann Daniel slå undan bollen.

Tredje perioden blev betydligt mer händelserik.
Efter 4.53 fick vi Putte Ekstedt utvisad för hårt spel. Fem minuter. Det enda som var hårt i den situationen var anfallarens satsning för att komma förbi Putte och domarens bedömning. En spelare som står på plats när motståndaren kastar sig in i honom kan inte gärna gå upp i rök. Men men...utfallet blev att Sportlifekillen flög in i sargen och det betyder ju utvisning.
I det skedet av perioden hade Jacob Öryd och Oskar widäng haft varsitt bra läge och testat målvakten rejält.

9.21 alltså med ca 30 sekunder kvar av vår femminutersutvisning så bröt Oskar ännu en boll på mitten och spelade fram till Anton Sjölund Jurado som satte fart mot anfallszon. Vid målet slog han in bollen till Gustaf Lundgren som rakade in bollen i öppen kasse. 3-1 och mål i numerärt underläge. Kul!

10.26 Spelade Oskar fram Micael Edvardsson framför målet och vips så hade vi reducerat till 3-2.

Nu började Kungälvskillarna bli lite darriga och deras rörelser blev mer hetsiga och okoordinerade.
Samtidigt kände vi vind i seglen och hade flytet.
Vi fick en del chanser också. Bland annat hade Gustaf en bra chans utan att det blev mål.

14.08 var vi dock inte lika lyckosamma. Alex Mood mötte bollen i mitten och skulle vända upp och fick en kille i ryggen och två ifrån sidorna på sig. Det var klart som buljong att vi skulle tappa bollen och de slog två snabba pass och rakade in bollen i öppen kasse. 4-2. F-n, och vi som var på gång där.

15.17 Var vi åter uppe och jobbade i hårt i Kungälvs zon och Joakim Östling sköt ett skott som studsade in framför målet. Där dök Putte upp och jobbade fram bollen till Jonas Berg som lyfte in bollen i nät. 4-3 och åter hade vi häng på Sportlife.

Tyvärr gick det inte ens två minuter innan Sportlife åter kunde göra mål och åter var det vi som bjöd på läget. Vi bröt bollen längs sarg och två spelare hamnar i valet och kvalet mellan vem som ska ta bollen. Istället för att vi tar den snor en Kungälvskille bollen och spelar in den framför mål och där kommer deras vänterforward och slår in bollen i öppen bur. 5-3.  Tid 17.11.

Vi skapar ytterligare ett par chanser i matchen men kommer inte närmare i protokollet.

En inte alls särskilt bra förstaperiod av oss.
Ändå får vi ett rätt stort antal lägen. Tyvärr förvaltar vi inte ett enda av dessa utan skickar bollarna hit och dit som posten i Afghanistan skickar brev kan jag tänka mig.

Andra perioden rycker vi upp oss och det händer saker för oss samtidigt som det inte händer ett skit för Kungälv. Ja, ok, de har den där chansen med bollen på mållinjen då´rå...  ;-)
Jo, sedan har de faktiskt ett frislag i ribban också. *Pust*.

Tredje perioden äger vi och vi skapar läge efter läge framför deras målvakt.
Vi gör tre mål och bjuder dem på två.
Bjudningarna var ju inte bra men vi tar med oss att de hade svårt att skapa något eget mot oss.

Vi hade en hel del problem med uppspelen och det såg bitvis inte bra ut.

Min egen insats bjöd på relativt aktiv coachning.
Jag fick agera direkt i och med att en spelare kom sent till match och det fick oss att justera laguppställningen en del. Anton Sjölund Jurado fick vila och han visade sedan när han kom in att han ville mycket. Såhär i efterhand kanske just den detaljen inte var den bästa i coachningen.
Strax skadade sig Jiohannes Carlsson och det var ju inte så lyckat. Det betydde nya coachdirektiv.

Försvarsspelet innebar en del skott utifrån och jag kan i efterhand tycka att vi faktiskt lyckades att freda vårt närområde och vi förhindrade kontringar emot oss. Tyvärr slank tre av deras skott igenom.

Jag valde att gå ner på folk med fyra minuter kvar av andra perioden och det gav effekt direkt.
Samtidigt gav jag direktiv om hur backarna skulle lösa uppspelssituationen på ett bättre sätt och efter det kom vi upp i banan utan större besvär.

I tredje perioden rullade det på med vårt spel och det var ett par individuella misstag som gjorde att vi inte kom ikapp i protokollet.

En sak som vi måste ta till oss handlar om kommunikationen på banan.
Om du själv hamnar i trubbel och upplever att du är hårt ansatt av motståndare kan du inte skrika dig ur läget. Och det hjälper inte att gapa onyanserat rätt ut i banan heller. Antingen har du ett förslag till lösning och då kommunicerar du detta med din femma i ett byte lugnt och stilla eller så har du inget förslag och då kommunicerar du detta med din coach. Du gapar ALDRIG ut din frustration över hela banan så att du blir hårdare och hårdare ansatt för varje byte du är inne!

Den som skapade mest framåt idag var Oskar Widäng som var ettrig som en iller i alla lägen. Lite kyla i avsluten så sitter bollarna där.