Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 20 september 2010

Sverigedemokraterna nonchalerades in i Riksdagen

Tecknen gick att se länge.

Det handlade om en liten skara energiska och intensivt hatande rakade individer som slogs för sin sak och för sitt land.

De utlandsfödda och deras ättlingar kände obehag inför dessa små men hotfulla små maskar av demonstrationståg som dök upp lite här och var. Vi andra som växte upp i detta var måttligt intresserade och kanske till och med flinade förlöjligande åt dessa skinnhuvuden med deras våldsamma budskap. Alla kommer väl ihåg den här bilden som på något vis kom att sätta fingret på hur farliga dessa individer var
Såhär i efterhand kan man ju tycka att det inte var så bra att man blev mer rädd för damen med handväskan.

Med Lasermannen började hela landet mer och mer känna att verkligheten utifrån kröp närmare. Ny Demokrati med Ian & Bert åkte land och rike runt och framförde ett budskap som inte var långt ifrån det som Sverigedemokraterna framför idag.

Med Ian & Bert föddes också den smartare främlingsfientligheten i Sverige. Med dem gick det att se att man kunde få gehör för sina åsikter bara de framfördes på rätt sätt. I takt med att den politiska ledningen blev mer slipad växte håret ut på skinnhuvudena och hakkorsen blev färre och likaså demonstrationerna under den blågula fanan.

Överallt runtomkring oss i Europa finns främlingsfientligheten som en stor fet sacco-säck mitt i vardagsrummet. I Danmark har Framstegspartiet och senare Danska Folkpartiet drivit sin politk i mängder av år.

I Sverige har vi efter Ian & Bert inte haft något parti med fokus på invandringen utan den frågan har behandlats i något som nästan kan liknas vid samförstånd av våra etablerade politiska partier.
De alltför våldsamma och vildsinta sluggerkrokarna ifrån diverse nynazister och invandrarhatare har hela tiden kvästs och tystats ner. Debatter om invandrarproblem med segregation, kriminalitet, utanförskap, gängbråk och social misär har tystats ned och har nte bemötts när Sverigedemokrater och Sjöbo-Ollar m.fl framfört sina åsikter.

Nu inför valet valde de etablerade partierna taktiken att inte låtsas om Sverigedemokraterna fastän de satt där mitt framför dem hela tiden. Eller framför dem...de satt mitt på Reinfeldts näsa tamejfan.
En gång i tiden reste sig Bengt Westerberg ur en TV-soffa för att han vägrade att sitta intill Ian & Bert i en TV-studio. Igårkväll satt de för övrigt alldeles intill varandra i en TV-panel, Bengt och Bert. Då, den gången det begav sig, försökte de etablerade partierna med samma sak. De ville inte debattera med Ny Demokrati och alla utmanarförsök från de nya tystades ner. Det gick inte vägen. Ny Demokrati landade i Riksdagen med buller och bång och Bert Karsson intog talarstolen i strumplästen.

Den här gången försökte de stora att återigen nonchalera uppkomlingarna och media och ALLA ställde upp bakom det hela. Men det blev ett rejält bakslag. För varje gång Sverigedemokraternas reklam censurerades eller förbjöds eller inte pertiet bjöds in till debatt så fick de ett starkare stöd.

Sverigedemokraterna har ett budskap som bygger på en rädsla och en oro att våra resurser inte räcker till och att främlingar är på väg att suga ut vårt land. De har ett budskap som skriker ut att främlingar våldtar, mördar och rånar och fyller våra fängelser. Detta samtidigt som våra toppolitiker befinner sig lååååångt lååååångt ifrån verkligheten. De som nu röstat på Sverigedemokraterna har en känsla av att Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Maria Wetterstrand m.fl inte har en aning om hur det ser ut i landetnär det gäller dessa frågor.

När Sverigedemokraterna stängts ute ifrån debatter har de som stödjer dem bara fått vatten på sin kvarn och befäst sina tankar om att de stora politikerna inte vet hur verkligheten ser ut. Åkesson har hela tiden öppnat upp för debatt och med det har han sagt "Jag är inte rädd för era argument. Kom an bara och låt oss diskutera verkligheten ute i landet".

Hade Centern, Socialdemokraterna, Moderaterna, Folpartiet, Vänstern och Miljöpartiet öppnat upp för en debatt hade de haft chansen att bemöta Åkessons argument och de hade fått möjligheten att låta hans ord tala för sig själva. Han hade själv fått stå för sina tunna förklaringsmodeller och han hade själv fått gräva sin egen grav i en sörja av korkade beräkningar och framtidsvisioner.

Nu har vi ett osäkert parlamentariskt läge med en vågmästare som är totalt oberäknelig.
Svenska kronan tappade genast i värde och fler bekymmer lär följa.
Visserligen har vi haft minoritetsregeringar 85 % av tiden men den här gången känns det ändå som att läget är sämre än tidigare.

Sverigedemokraterna blev nonchalerade ända in i Riksdagen och 5.7 % av befolkningen går nu omkring och är jäkligt nöjda med resultatet de åstadkommit och att de kan nypa etablissemanget i häcken. Det är alltså var 20e röstberättigad som röstat på Sverigedemokraterna. Försök att hitta dem och grattis om du lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar