Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 1 maj 2010

Peter Stenberg på juniorlandslagsläger

Nu är nyheten nästan lite gammal men hursomhelst så är det värt att uppmärksamma.
Just precis nu när jag skriver detta befinner sig Peter Stenberg på Bosön tillsammans med juniorlandslaget i innebandy.

Med på resan befinner sig de två lagkamraterna i Partille IBS - Pontus Hallberg och Isak Net.
Även det är värt att uppmärksamma och det är jätteskoj att tre talanger från distriktet fått chansen att nå en bit på en landslagskarriär.
Pontus startade sin innebandykarriär i Björkekärrs IBK och Isak i Robertshöjds BK. Två klubbar som slogs ihop och bildade IBK Göteborg. Efter det var Pontus en sväng i Floda IBK innan killarna nu sedan en tid återförenats i Partille.

Peter Stenberg är dock en kille jag känner lite bättre.
Han började sin karriär ute i de västra stadsdelarna och där hängde han timme in och timme ut i Flatåshallen där han kunde vara med klubbens ALLA lag om det inte vore för avbrott för middagar och lite skolarbete.
Peter gör utanför banan ett litet flegmatiskt intryck men när han hamnar mellan stolparna så blir han superfokuserad och på hugget. Han sågs tidigt som en jättetalang och med den träningsvilja som han har kan det inte bli annat än en fortsatt framgångssaga. Finns det lite utveckling kvar att krama ut ur kroppen så kommer Peter att fixa det.
Historierna om matcherna där Peter har spikat igen är många men jag ser mest till hans personlighet som alltid strävar mot att det ska bli lite bättre.
Han är också en kille som alltid har ett uppmuntrande ord till övers.

Jag minns en slutspelsmatch i Viking Line Cup när ett motståndarlag satt och psykade Peter bakom hans mål. Klacken blev tystare och tystare och efterhand så började Peter att prata lite med dem. Till slut så hade klacken sett så många otroliga räddningar att de jublade och hejade på Peter.

Jag har också sett Peter döma knattar och där har han en härligt avslappnad inställning. Ständigt ett leende och inbjudan till att berätta varför han dömer som han gör. Ibland en liten uppmuntrande klapp på de små för att de ska våga lite mer.

Kort sagt så är Peter en härligt go kille och jag hoppas han lyckas bra på sitt första landslagsläger. Lycka till Peter.

1 kommentar:

  1. Tja, kul att du skriver så gott om mig. De värmer!

    SvaraRadera