Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 25 maj 2010

Zlatan deprimerad och knäckt . . .och slutar.

. . . eller?

Jag har ingen aning om när intervjun med Café gjordes där Zlatan sa att han inte känner sig motiverad för att spela med landslaget men nog låter det rätt dystert.

Inte dystert för svensk fotboll alltså utan snarare för Zlatan.

Han säger även att han börjar fundera på en tränarkarriär och att han skulle kunna sluta nu.

För mig låter det ungefär som det lät när Björn Borg, Mats Wilander och Gunde Svan lade ner sina verksamheter. Hmm. . . .kan man jämföra alla dessa herrar?
Ja, varför inte?

Andra exempel från tennisvärlden är Stefan Edberg och Pete Sampras.

När det gäller dessa racketsvingare så har de det gemensamt att de nådde toppen, var absolut världbäst och så en dag var det bara slut. Björn Borg gick från att spela final i Wimbledon till att inte vinna några turneringar. Mats Wilander vann knappt en enda match efter att han blev världsetta.

Kan det vara samma sak med Zlatan att han nådde sina drömmars mål - FC Barcelona - och sedan var det slut?

Eller är han deppig över att det nu går honom emot på fotbollsplanen på ett sätt som det inte gjort förut?
Kan en så stolt och superkaxig spelare hämta sig från det som han är i just nu?
Han är talangen som haft det väldigt lätt hela sin karriär och nu får han ett kvitto på att han är svår att spela med. Det är ju inte bara i Barcelona han har haft svårt att passa in om man säger så. Trots det så har lagen byggt spelet runt honom.
Tyvärr för Zlatans del så tycker jag att alla lag där han spelat har haft ett knepigt anfallsspel.
Zlatan är Zlatan, eller hur?

Sedan måste det ju vara som att klafsa i en lergrop att se Inter vinna Champions League. Inter med Mourinho som lovade en seger i cupen om Zlatan stannat. Inter med Marco Materazzi som Zlatan stångades med innan han kom till Inter och som Zlatan högg på i samband med Materazzi-Balotelli-bråket. Inter med trogne kaptenen Zanetti och polaren Maicon. Till sist Inter med ersättarna Milito, Sneijder och Etoo.
Det ska också sägas att jag tror Inter hade kunnat slå FC Barcelona med Zlatan på topp om Sneijder funnits i laget samtidigt.


FC Barcelona har sagt att de vill ha Zlatan kvar. Något som jag tror är ett krav från Raiola för att hålla suget uppe kring Rosengårdaren. Det är klart att Barca nu säger att de vill ha honom kvar eftersom de inte vill rea ut honom. Men ärligt talat så blir det ju väldigt trångt i Barcelonas anfall med Messi och Villa som de självskrivna. Sedan ska Bojan, Pedro och Zlatan dela på den tredje platsen. Ibland kanske t.o.m. med Iniesta. Jeffren ska vi ju inte tala om, han kommer att hamna i Valencia eller Sevilla eller nåt.

Zlatan kommer inte att tåla att bli en ny Henry som får hoppa in lite nu och då.
Pedro är riktigt vass och gör mycket bra saker och är en klubbprodukt.
Bojan är ännu mer en klubbprodukt men om han är så fruktansvärt bra ännu vill jag inte säga. Han har hittills inte imponerat sådär supermycket på mig mer än att han gjort bra saker för att vara nitton år. Han kommer ju såklart att bli en stjärna med tiden men han har en bit kvar.
När han spelade med spanska juniorlandslaget t.ex. var han totalt anonym och då är maninte en färdig stjärna.

Trots det tror jag att Pep Guardiola hellre spelar med ett hemvävt lag än med en outsider som Zlatan.

Nu seglade Milan upp som intressenter för ett köp av Zlatan.
Mhmm, jo det är nog inte omöjligt. Milan brukar vara bra på att handla upp spelare på väg utför och behåller gärna spelare uppåt åren. Vi kan ju nämna åldermästaren själv Paolo Maldini. Sedan har vi Gattuso, Seedorf, Pirlo och Inzaghi som alla har sett trötta ut länge.
Relativt nyinkomna är Ronaldinho och Huntelaar som på något vis varit på väg utför men har räddats av AC Milan med en utkastad tross som fångat dem i fallet.
Längst bak har de Dida som borde ha lagt ner för flera år sedan.
Till denna skara skulle alltså Zlatan kunna ansluta. Ja, det går ju inte att säga annat än att han passar in i ovanstående rutinerade och relativt löptunga skaran.

Zlatan har ju nu uteslutit spel i England pga regnet. Därmed försvann halva marknaden.
Kvar är då ett fåtal tänkbara klubbar varav nämnda Milan är en och Juventus en annan.
Nu trivdes väl inte fru Ibrahimovic sådär värst bra i Turin så det tror jag inte på.
Andra klubbar i Spanien har knappast råd med Zlatan. Tyska ligan har samma klimat som den brittiska. Franska ligan har ingen status heller.

Kvar som möjliga klubbar blir då Milan, Real Madrid och självklart FC Barcelona.

Fjärde alternativet är ju att Zlatan faktiskt lägger av.
På något vis skulle det vara typiskt honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar