Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 9 maj 2010

Seriesegrarna börjar falla på plats och besvikelserna likaså

Chelsea är årets första ligamästare i en av de stora ligorna.
United jagade och jagade men kom aldrig ikapp och visst märktes det att United blev bra mycket blekare utan Ronaldo.

Inter har greppet om den italienska ligan och tappar knappast segern även om Roma jagat lika frenetiskt som United jagade i England.

I Frankrike tog Marseille hem Ligue 1.
Lille ser ut att bli tvåa för Auxerre och sedan kommer Lyon. Det kan väl bli lite omkastningar där men kul med Marseille som haft många tunga år efter mutskandalen för snart 20 år sedan. Ni har väl inte glömt att det var här en av världens grymmaste anfallare huserade - Jean-Pierre Papin.
Lille och Auxerre har väl inte haft några framgångar på denna sida världskriget och det är skoj med lite nytt blod i europaligorna.

I Spanien lär ju FC Barcelona ta hem Primera division genom ännu en seger.
Real Madrid lär också vinna men Barcelona blir värdiga mästare med segrar i El Clasico.

Jag som har Viasat hemma är faktiskt glad över att det blir Premiere League som jag kommer att kunna se framöver. Spanska ligan innehåller helt klart de allra bästa lirarna men det blir alldeles för ojämna matcher. Hur kul är det att se ett gäng statister mot Messi och gubbarna?

Årets besvikelser är i alla fall Milan i Italien till att börja med.
De har varit makalöst ojämna och verkar ha lidit av gubbsjukan. Samma sjuka som drabbat New York Rangers i NHL. Man har fyllt laget med åldrande stjärnor som är så mätta och dästa att de bara då och då orkar visa upp sitt fulla kunnande. Däremellan blir det liksom ingenting.

Liverpool är nog ändå årets allra största besvikelse.
Men å andra sidan är den engelska ligan så jämn och bra att du inte kan förvänta dig segrar varje vecka om du inte har en väldigt bred trupp. När sedan Torres gått skadad större delen av säsongen så har det ju blivit svårt.

Ok, Bayern München var klara mästare innan Chelsea så jag kanske var lite orättvis mot tyskarna där i början. Gamla hederliga Bayern är åter i toppen. Inte bara i ligatoppen utan nu är man ju verkligen i världstoppen efter några mörka år.
När man var liten och spelade tvåmål på gården så var man ju alltid Franz Beckenbauer och FC Bayern München eller så fick man vara Ipswich (?). Var kom det ifrån egentligen? Ipswich???
Nåväl, får forska vidare i det där.
I finalen av Champions League kommer jag att hålla stenhårt på Bayern. Så det så.

Sedan är det slut på fotboll på ett tag. Ja, ja vi har ju Allsvenskan och sådär men hur kul är det på en skala? Ok, när ingen annan liga spelat på ett par veckor kan man ju ha vant sig av med tempot och bolltouchen och då kan ju de svenska ligorna bli uthärdliga.

Till hösten är ju längtan efter bra fotboll enorm och chocken över spelarnas skicklighet brukar skölja över en som issprutet över en puckblockerande keeper.

Zlatans öden och äventyr kommer det att spekuleras vidare om och att Mino Raiola är så aktiv brukar betyda ett klubbyte. Kan det vara så att det är Juventus som är nästa adress? Låter ju aningens osannolikt men vad vet man om hur stålarna och transaktionerna rör sig kring de dyra lirarna. Alla säger ju att Zlatan inte passar i brittisk fotboll men efter målen mot Arsenal på Emirates så kanske. . . Chelsea eller Manchester City kanske?

Hmm....men du....jag glömde ju nästan.

I sommar är det fotbolls-VM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar