Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 30 maj 2010

Blir man inte förbannad på fegisen Lagerbäck

Nu går Lagerbäck runt och samlar poäng på Sveriges bekostnad för att boosta Nigerias VM-lag. Han babblar vitt och brett om att Nigeria är bättre än Sverige och att det finns fler anfallsalternativ.

Hmm. . .

Hur ofta satt vi inte där och tittade på Sveriges allra bästa elva spela landskamper med handbromsen i?

Hur ofta hade vi inte känslan av att den elvan borde kunna prestera bättre?

Hur ofta fick vi inte känslan av att någon tutade i spelarna att de måste spela enkelt och att de på något sätt var sämre än motståndarna?

Svaret är ju att vi kände det ofta ofta.

Nu vet vi också var det kom ifrån.

När Sverige slog Bosnien Hercegovina med 4-2 sa spelarna efteråt att de nu vågar misslyckas och att spelet förr alltid var mycket rakare. Förr skulle de spela enkelt och det var knappt tillåtet att passa bollen. Hej och hå... det är ju just precis så man spelar om man har ett material som inte duger. Och ju mer man pumpar in i spelarna att de inte duger desto mer tror de själva på det.

Var kom han ifrån Lasse Lagerbäck?
Holmsund . . . stämmer det?
Jag orkar inte ens efterforska det.

Med Hamrén som coach och med de nya U21-lirarna i laget får jag samma känsla som när Sverige höjde sig ur Lars "Laban" Arnesens skugga i det där för-Vm:et, eller vad det nu var för miniturnering, i slutet av 80-talet. Ni kanske minns att Hasse holmqvist och Hans Eskilsson slog igenom där. Sverige föddes på nytt som fotbollsnation där i Berlin. Joakim Nilsson var en lirare som visade att svenska spelare minsann kan vara tekniska även de. Och när de säger att svenska lirare kommer från kalla norden och att små sydländska lirare är mer tekniska ska ni inte tro dem,
Tänk istället på de här killarna:
Joakim Nilsson
Anders Limpar
Nacka Skoglund
Tommy Holmgren
Torbjörn Nilsson
och
Zlatan Ibrahimovic

De är några av de mest tekniska lirarna som har sprungit in på en fotbollsplan och de är fostrade i svensk fotboll och på svensk mark. Teknik kommer inte med generna söder om Ystad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar