Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 17 maj 2010

Anders Svanstedt talanglös eller oärlig

Satte mig för att spana in kvällens V65:a.
Hade fastnat lite för att Olle Goop av alla människor faktiskt hade uttalat sig positivt om en kuse för en gångs skull. Kusen var dessutom inte favorit utan såg bara ut att bli andrahandare. Inte illa. Här gällde det att haka på lite.

Det såg också bra ut de första hundra metrarna. Olle Goop och Chanel Håleryd tog spets och allt gick enligt plan. Tills Anders Svanstedt visade antingen brist på talang eller så körde han för sin farsa längre bak i fältet. Vilket som är värst får du själv bedöma.

Anders Svanstedt pressade i alla fall på i dödens tills han fick överta spets och 500 meter öppnades på 1.08. Vilket är som att öppna ett 10 000 meterslopp i löpning i tvåhundrameterstempo.

Såna öppningar KAN ju faktiskt vara helt ok om hästen sedan håller hela vägen eller en bra bit på vägen. Tror ni Anders Svanstedts kuse höll hela vägen?
Ni gissade ju såklart helt rätt. Kusen kroknade totalt 500 meter kvar. I rygg på denne satt alltså Chanel Håleryd fast. Goops häst fick backa sist i fältet innan den kom loss och till slut landade på en femteplats. Anders Svanstedts häst slutade sist av de felfria.
Vann gjorde pappa Åke "Stallkörarn" Svanstedt som kunde profitera på det höga tempot i loppet.

Snyggt. Fortsätt så och stålarna går till andra prylar än trav.

Jag och Goop fick till slut revansch via dubbeln. . .

1 kommentar:

  1. Önskar att travreportrarna var lika ärliga kring det här som du är. Väldigt bra analyserat och observant av dig.

    Björn

    SvaraRadera