Välkommen till Ryssfemmor!

lördag 15 maj 2010

Göteborg Cup i full gång

Och jag med den.

Vi i Högsbo AIK inledde cupen bedrövligt med ett billigt mål efter knappt två minuter mot Mölndal. I matcher som bara är 22 minuter långa så får det lite jobbiga konsekvenser när man måste jaga.
Vi spelade sedan runt bollen grymt snyggt, ibland i flera minuter, men vi var också väldigt ineffektiva.
Rätt vad det var så åkte vi på en kontring där vi till slut tog ett slag på bollföraren så att de fick en straff. Straffen förvaltades väl och så hade Mölndal 2-0.
Extra jobbigt i det läget var att domaren missade ett dunderslag mot oss av killen som vi sedan kapade. Men så är idrotten. Även domaren måste få göra sina misstag.

Matchen slutade sedan 4-0 och det är inte mycket att säga om. Ibland blir det så. Danmark har ju vunnit flera matcher i ishockey-VM så varför ska inte Mölndal kunna slå oss?

Vår andra match, mot Tönsberg, var mycket bättre. Vi förde hela matchen och borde ha gjort många fler mål. Nu slutade det 3-1 och det var i alla fall en seger.
Vi fick se en hel del snygga saker. Benjamin Holmström hade lite lekstuga och snurrade och tunnlade och hade sig. Grymt skoj att se. Sedan hade vi tvåmålsskytten Marcus Warnström som också var på lekhumör.
Vid första målet fintade han först centern med att han skulle gå inåt i banan från sin vänsterkant men han drog sig ut mot sargen igen. Efter några steg mötte han högerbacken och drog honom på samma sätt innan han rundade in mot mål och satte bollen. Elegant.
Vid andra målet började han längre ner i banan på sin vänsterkant och fintade ner mot hörnet men drog sig istället uppåt och tog en båglöpning som avslutades med ett kanonskott rätt upp i målvaktens vänstra kryss.

Ikväll möter vi Malmhaug och Hammarbyhöjden som är gruppens bästa lag.
Jag såg lite av Malmhaug och jag måste säga att det är ett av de bästa lagen jag sett på den här nivån. Spelarna är unga, snabba, alerta och tekniska. De suger inte på bollen utan spelar runt snabbt och meningsullt hela tiden. Riktigt bra.
Ska vi lyckas mot dessa måste enhel del falla på plats för oss.

Jag fick även rapport om att Hammarbyhöjden är riktigt vassa.

Men men. . . vi har ett par matchvinnare även i Högsbo så kan vi få in ett par pytsar och dessutom få det i rätt läge samtidigt som vi lyckas med försvaret så kan allt hända.