Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 23 maj 2010

Mourinho mot världen

José Mourinho är en fantastisk ledare.

När man läser biografier om honom är det som om han började som bollpojke åt Gaal i FC Barcelona och sedan lyckades hänga kvar i tränarrollen som någon slags parasit.

Resten av hans historia skrivs utifrån ovanstående bild.

Mourinho är den enkla bollkillen som gick på allmosor och käkade smulorna från de stora tränarna. All hans framgång har sedan kommit ur underläge.

ALLA hatade honom och Porto när de vann Champions League.
ALLA hatade honom och Chelsea när de vann Premiere League.
ALLA hatade honom och Inter när de vann Serie A.
ALLA hatade honom och Inter när de nu vann Champions League.

Hatade du honom och någon av de klubbarna?

Nä, jag tänkte väl det.

Det är ju rätt intressant att det är möjligt att göra klubbar som Chelsea och Inter till underdogs med de resurser de haft till förfogande, eller hur.

Som en psykopat har Mourinho försvarat sina spelare mot osynliga drakar och han har skapat motsättningar som inte har funnits där bara för att få tillfälle att försvara spelarna. . . . och samtidigt knyta ihop laget i en vi-mot-dem-känsla eller om ni så vill vi-mot-världen.

Äldre läromästare i denna coachlära är Arsene Wenger och stormästaren Alex Ferguson.

Nu är dock José Mourinho färdig med Italien och det är dags att dra vidare mot nya fälttåg för att fightas mot nya drakar.

Det finns egentligen bara en stor drake kvar för Mourinho att betvinga innan han får börja om på trashanksnivå eller ta över ett landslag. Den draken heter FC Barcelona och hans armé kommer att vara Real Madrid. Armén leds av en riddare som heter Cristiano Ronaldo.

Om Mourinho blir generalen i den armén så är det tänkt att Kaká ska vara översten som styr upp spelet på samma sätt som Wesley Sneijder gjort det i Inter nu.

Defensivt ska kaptenerna Xabi Alonso och Sergio Ramos styra upp försvaret. Ja, även om Ramos kanske egentligen är mer offensivt orienterad egentligen.

Längst fram kommer Real att ha Cristiano Ronaldo, världens bäste fotbollsspelare.

Han kommer att flankeras av Higuain och en revanschsugen avfälling från draken själv - Zlatan Ibrahimovic.

Det är mitt tips i alla fall.

Mourinho har redan påbörjat kampanjen för att få över Zlatan till Real Madrid.

"Zlatan inte perfekt för Barca" och "Det har inte blivit som han hoppades" har Mourinho sagt om Zlatan de senaste dagarna. Med det andas han att han känner Zlatan bättre än någon annan och att han vet var och hur det kan bli perfekt för Zlatan.


Jag tror det blir ut med Guti och ut med Benzema och kanske även Van der Vaart och in med Ibrahimovic och kanske även Maicon.

Om det blir så att Zlatan går över till Real så kommer det att ske sent innan transferfönstret stänger. Troligen får vi också se en lite Zlatan-skandal under juli varpå Barcelonas förhandlingslust ökar och priset på Zlatan sjunker.

Jag tror också att Real kommer att ligga lågt angående Zlatan tills rätt tidpunkt infaller.

Såhär charmig kan Zlatan vara om han vill byta klubb. . . . bilden är tagen under en presskonferens inför matchen mot Arsenal i London.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar