Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 19 maj 2010

Å än slank han hit å än slank han dit. . . å än slank han till Real Madrid

Aldrig har väl ryktena om en spelare i Sverige varit så vildsinta som de är om Mr Ibrahimovic just nu. Visst var det mycket förra sommaren inför Barcelonaflytten men den kändes ändå som något som var på gång hela tiden.

Den här gången är det Raiola som håller låda och han snackar åt alla håll samtidigt. Zlatan kan lämna och han kan vara kvar o.s.v. Klubben ska nu ha ringt och sagt att de vill ha kvar Zlatan vilket alltså betyder att de vill att Raiola hittar en ny klubbadress för Zlatan.

David Villa är nu helt klar för Barcelona och han kostar 40 miljoner euro.
Förutom pengarna så måste Barcelona hitta en plats för Villa i anfallet vilket betyder att Zlatan får flytta på sig. . . oavsett om han eller Raiola vill det eller ej.

Nu har Raiola bäddat för att Zlatan ska kunna göra en "snygg" exit genom att säga att klubben minsann vill ha kvar Zlatan. Istället kommer det nu att heta att Zlatan själv väljer att lämna klubben eftersom familjen inte riktigt trivs eller liknande. Ni kan drillen.

Arsenal, Chelsea, Manchester City, Juventus eller någon annan klubb då?

Jag tror att Zlatan är klar med Juventus och Inter så länge han själv är het på marknaden så de går bort.

Manchester City är inte klara för Champions League och då tror jag att de väljs bort.

Bayern München är i final i Champions League och kommer troligen att ha lite pengar över. Det skulle dock rimma dåligt med deras klubbfilosofi att köpa en superdyr lirare så de går också bort.

Arsenal och Chelsea då, kan det bli London för den långe?
Ja, inte omöjligt. Arsene Wenger har ju för längesedan visat intresse för Zlatan men det var å andra sidan när Zlatan passade in på Wengers värvningsfilosofi. Vilken etablerad spelare har Arsenal värvat de senaste tio åren?
Arsjavin och Nasri får ändå ses som lite av fynd när de togs in även om de kostade en del.
Ett byte av Zlatan och Fabregas är ju ett helt tänkbart scenario men då försvinner ju samtidigt mycket av Arsenals charm och spets. Passar det Zlatan som vill vinna Champions League?
Nja, jag vet inte jag.

Då är nog Chelsea troligare. Klubben har legat lågt med värvningarna de senaste säsongerna och nu har de vunnit dubbeln så då öppnar troligen Chelseas Abrahamsson plånboken för att köpa lite och varför då inte köpa Barcelonas Abrahamsson?

Den sista klubben på listan är en liten outsider i sammanhanget.
Efter att ha spenderat miljarder på spelarköp misslyckades de trots det att vinna ligan, ta cupen och att gå långt i Champions League. Krona för krona är säsongen ett fiasko för Real Madrid.
Klubben behöver en stark ledare och det får de när José Mourinho tar över klubben.
Mourinho i sin tur gillar Zlatan extremt mycket.

Det som då kan hända är att Fabregas går till Barcelona samtidigt som Yaya Touré och Kaká går till Arsenal och då öppnar det möjligheten för Real att köpa in Zlatan Ibrahimovic.

**************************************************************************

Nästa säsongs följetong blir att se hur länge David Villa är lycklig bland smurfarna i FC Barcelona och om han får låna bollen av storsmurfen Messi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar