Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 4 maj 2010

Adidas en sponsor värdig Högsbo AIK

Nu i dagarna när AIKs Dulée Johnson, tränaren Wesström och målvaktstränaren Baxter sågat lagets målvakt Tomi Maanoja så har många reagerat.

Nu har storsponsorn Adidas haft ett möte med AIK.

Det är inte acceptabelt att en elitklubb agerar så oprofessionellt att man offentligt i media sågar sin egen spelare. En spelare som klubben själv valt att införskaffa och som troligen är betald av Adidas. En spelare som kämpar med de andra och som agerar i försvaret tillsammans med de andra i försvaret.

Generellt sett så säger väl 100 % av de som svarar att en sponsor inte ska lägga sig i klubbens angelägenheter men Adidas agerande är faktiskt både föredömligt och önskvärt i detta fall.
Om en klubb visar upp så otroligt dåligt omdöme att som AIK gjort i detta fall så är sponsorns örongrepp välkommet.

AIK "bjästade" ju faktiskt Maanoja och det är riktigt nasty. Ok, Maanoja har säkert gjort sina misstag men han förtjänar inte att hängas i media för det.

Adidas agerande är dock imponerande och de lever absolut upp till Högsbo AIKs krav.
Om ni vill ha en föredömlig klubb att sponsra så är det bara att ni slår oss en signal Adidas.


Verb
bjästa - att bjästa. när ett helt samhälle aktivt och passivt vänder sig mot ett oskyldigt barn, även på Internet.
De bjästade den stackars flickan.
Prästen bjästade henne också.
Att bjästa tyckte skolan var en lämplig åtgärd.

Synonymer
Bjästa saknar synonymer, utan är ett unikt begrepp
Antonymer
ställa upp
Besläktade ord
lyncha, hata, utfrysning, mobbning
Bakgrund
Utrycket att bjästa kommer från en liten by med 1785 invånare 12km från Örnsköldsvik med namnet Bjästa, tillhörande Nätra församling med 5402 invånare. 4000 personer, motsvarande 74% av församlingens medlemmar, anmälde sig på en sida på Facebook som hetsade mot ett litet barn som blivit utsatt för övergrepp och tog förövarens parti. Även församlingens präst ställde upp och bjästade flickan, men påstod sig inte känna till att det pågick något bjästande. Polisen utreder inte dödshoten på Facebook. Ej heller ställde skolan upp, utan deltog passivt i bjästningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar