Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 4 maj 2010

Ännu en spaning på Zlatan och FC Barcelona

Som ni märker har jag en afton med ett öga på TV:n och ett öga på laptopen.

Har en liten vilodag från träningen efter att ha kört fyra dagar på raken.
Hoppas mina Högsbogubbar tränar lika bra under uppehållet... Gör ni det?

FC Barcelona mot Tenerife och jag kollar in Barcelonas anfallsspel.
Xavi har bollen i mitten och söker insticket in i straffområdet. Bojan löper och Zlatan löper. Bollen går mot Bojan och bryts av en back. Samma sak strax senare, Alves har bollen i ungefär samma läge som Xavi men Alves är vänsterfotad och han klarar inte heller att få fram bollen men löpningarna från Bojan, Pedro och Zlatan är likartade.

Nästa gång har Alves bollen på sin kant och slår in ett inlägg. Där på bortre dyker Messi, Pedro och Bojan samt Zlatan upp. Längst ut är dock Zlatan. Det är också Zlatan som får sista träffen på bollen men han är ur vinkel och har inte mycket att göra när dessutom hans tre kedjekompisar är mellan honom och målet.

Såhär fortsätter det.
Zlatan rör i stort sett aldrig bollen.
Måste kännas jäkligt konstigt att gå från Malmö FF, Svenska landslaget, Ajax och Inter där man haft mycket förtroende att ha boll till att bli marginaliserad till att möjligen få Dani Alves left-overs att jobba på långtbort i ökentrakterna av bortre stolpen.

Zlatans löpningar och rörelser är alltså minst lika bra som alla hans forwardskompisars men han får inga bollar att jobba med. Man ser aldrig Leo Messi spatsera omkring inne bland backarna i linje med off-side-linjen utan han möter och kommer ut till bollen och får den.
Det går ju inte att låta bli att undra över om Zlatan bryter mot Guardiolas upplägg eller om han inte fattar hur han ska röra sig. Zlatan som alltså alltid mött bollförarna mycket gömmer sig bland backarna, verkar inte det skumt?
Alternativt så gör Zlatan precis det som Guardiola ber honom om och då ser det ut som det gör också. När man sedan tänker på varför Zlatan kom till Barca så rimmar det hela ganska bra. Zlatan ska vara den som bryter mönstret bland forwards. Han är lång och stor och ska finnas på bortre medan de andra små, korta och snabba ska sprinta i luckorna i mitten. Jag tror ju att det inte är Zlatan som har svårt med spelsystemet utan att det är Xavi och de andra bollförarna som inte kan hitta bollarna som bryter mönstret. Zlatan gör exakt det Guardiola säger men de andra har svårt att bryta sitt gamla vanliga spel.

För några veckor sedan gjorde han två mål mot Arsenal och han var kung och nu är han totalsågad och mållös. Dessutom utbytt.

Mja, jag vet inte jag. Tror inte att Raiolas utspel var speciellt populärt hos Guardiola.

En lång räkel från Rosengård drog till Barca och Guardiola
Han där skulle glänsa och stråla som den i Karlsta kända sola.
Räkeln hade en pigg agent som tränarn såga
och det var det inte många som ostraffat våga.
Nu handlar det mesta om när Pep Zlatan ska spola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar