Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 1 november 2009

USM-resultat

Som väntat kom grupp 18 i USM att handla om en affär mellan Lindås och Eken till slut.
Eller rättare sagt i början för de två kombatanterna möttes i första matchen och den tog Lindås hem med de klara siffrorna 6-2.
Matchens lirare för Lindås blev Christoffer Bohlin och för Eken målvakten Patrik Zykus.
Jag såg inget av den matchen så jag kan inte uttala mig om den desto mer.
Jocke Tafjord, Ekens coach, tyckte det var en jämn tillställning där Lindås hade bäst utdelning.

I andra matchen möttes Lindås och Frölunda och 18.04 in i första halvleken gjorde Alexander Mellqvist 1-0 till Frölunda framspelad av Filip Pettersson. Dessa tu kom i ständiga ruscher och kontrade riktigt vasst. Med lite flyt hade de gjort ännu ett par mål redan i första halvan.

Lindås var förvånansvärt bleka i första delen av matchen och skapade inte mycket.

9.27 in i andra halvleken gjorde till slut Hampus Kronaas 1-1 framspelad av Linus Börjesson. Linus hade såpass in i matchen fått koll på klubba/boll och koordinationen och förarbetade det hela väldigt koordinerat. Redan innan målet låg det på lut att något skulle hända kring Linus och det gjorde det.

13.38 gjorde Albin Jansson 2-1 framspelad av Kristoffer Bohlin efter att Lindås brutit ett uppspel och vänt spelet. Frölundas backar tappade också markeringen lite vid målet. Jag tyckte nog att brytningen kom efter ett rätt så kraftigt slag men jag är osäker. Det kan ju ha varit någon som slog igen en dörr eller så. . . .

16.15 Tråcklade sig Albin Jansson in framför mål och drog in 3-1 i kassen. Där fick Tim Thornström i målet kapitulera ännu en gång. Tim var för övrigt mycket mycket bra i matchen och hade inte så mycket att göra på målen han släppte in.

Jag tycker Frölunda gjorde en riktigt riktigt bra match och det var bara ett antal uppspel som gick i fel knä som avgjorde denna match. Med lite högre träffprocent på dessa bollar hade det blivit en helt annan match.

Tyvärr för Lindås del så tror jag inte att deras saga i cupen blir alltför lång. Men man ska aldrig säga aldrig, säsongen är lång och mycket hinner hända.

Frölunda och Eken spelade sedan av den betydelselösa matchen och till slut vann Eken denna med 7-5.

Totalt sett gjorde Frölunda en överraskande bra insats och man behöver inte sova illa över det man presterat.

I den andra gruppen gick Pixbo vidare före Sandared och här tycker jag Pixbo imponerade med ett härligt driv i spelet. Det här är laget som inte har några stjärnor utan de är ett kollektiv som jobbar tillsammans och som har koordinerat försvar och anfall mycket bra. Det ska sägas att också Sandared gjorde ett par riktigt fina mål i den avgörande matchen mot Pixbo.

I grupp 19 verkar det ha gått hett till.
Storfavoriten och värvningsgänget Partille ser ut att ha haft det tufft mot Onsala där det blev endast 2-1 till Partille. Målen föll tidsmässigt rätt lattjo. Alla inom i stort sett två minuter med en periodpaus emellan. 19.32 in i första halvleken gjorde Onsala 1-0. Direkt efter pausen, 48 sekunder närmare bestämt, gjorde Partille 1-1. drygt 20 sekunder senare, 1.09, gjorde Eric Thunell det avgörande 2-1.

Just nu är inte alla resultat från gruppen inrapporterade men det ser ut som att Varla tog ledningen mot Partille med 4-5 efter 19.34 i andra halvleken.

Övrigt att notera från matchen är att Axel Lingheimer blev utvisad 2+10 för osportsligt uppträdande. Om jag inte missminner mig hände det i en match förra säsongen mellan Partille och Frölunda också och jag undrar om inte Axel råkat ut för det i en annan match denna säsong.
Kanske dags att byta lagkapten i Partille?

Då återstår en match att rapportera om, mellan Varla och Onsala. och den finns det inte ett ljud om ännu. Det blir ju spännande att se hur detta gick. . .