Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 9 november 2009

Sportlife Kungälv IBK-Högsbo AIK 3-6

Match på söndag kväll uppe i hallen med landets halaste trägolv - Kastellegårdshallen. Kvällen skulle bjuda på massor av hasande spelare och lite chansartade situationer.

Vi kom till spel med ett, som vanligt, hopkok av spelare från olika positioner.
Vi saknade hela vår ordinarie vänsterkant och två grundmurade backar, Jim och Brisme, gick forwards. Det var inte utan att man undrade lite över hur det skulle funka i positionsspelet.

Matchen började och vi hasade runt som väntat. Jag tror iofs att Sportlifekillarna hasade lika mycket så det jämnar ju ut sig.

Redan efter 1.40 fick Sportlife ett jätteläge när en kille kom sopren med Daniel i vår kasse. Daniel gjorde här sin första kanonräddning i matchen.

2.50 in i första perioden bröt vår spanske landslagsman Anton Sjölund Jurado bollen nere i egen zon och satte fart längs sargen. Den ruschen avslutade han med att lägga in bollen till Jim Dammare som klappade till direkt och gjorde 0-1 till Högsbo.

Vi fick dock inte glädjas länge åt det målet utan redan 3.20 fick Sportlife ett frislag och smackade in 1-1 bakom Daniel.

Därefter följde ett ställningskrig som vi ändå förde.
I tolfte minuten kom Mårten "Foppa" Forslund upp mitt i planen och slog en grymt läcker tunnel på deras back och kom fri med målvakten. Foppa fick tyvärr inte iväg något bra avslut. Men tunneln var hur snygg som helst.

14.15 jobbade Johannes Carlsson frenetiskt bakom Sportlifes mål och fick fram bollen till Gustaf Lundgren som sköt/passade till Micael Edvardsson som drog till direkt och vi hade 1-2.

19.33 var det lite rörigt nere hos oss och Sportlife satte ett skott i stolpen..*Phiuu*

Andra perioden började och vi fortsatte att ha kontroll på spelet såvida att vi hade dem där vi ville ha dem. De tilläts att bolla runt lite utan att egentligen skapa någonting.

8.28 kom vi till en situation där Jonas Berg skulle bryta och spela upp bollen men han förlorade duellen vid sargen och deras spelare kom förbi honom som sista/näst sista gubben. Jonas gjorde då det enda rätta och slog till klubban för spelaren. Lite för hårt dock och det resulterade i en utvisning. Inte mycket att säga om den.

9.10 drog Sportlifes högerback på för skott och jag tror han missade och träffade någon av oss med bollen som studsade ut till deras högerforward. Killen var iskylig och sprätte lugnt upp bollen i vårt nättak, 2-2.

Vi vek inte ner oss för detta utan svarade direkt coh det tror jag blev ett viktigare mål för oss än vi anade. Redan åtta sekunder efter deras kvittering spelade Jim fram bollen till Brisme framför målet. Brisme sög in bollen med en hand och sprätte upp en enhandsbackhand i mål, 2-3!

I det läget hade Sportlife börjat få lite mer flyt och därför blev målet viktigt för matchen.

Sedan började vi åter skapa lägen och vi hade massor med halvchanslägen där det inte riktigt ville sig för oss men vi SKAPADE hela tiden och det var en skön känsla.

12.51 bröt Joakim Östling bollen på mittplan och satte fart uppåt. Jocke kom ner i deras vänstra hörn och blev ansatt av en försvarare. Då fortsatte Jocke löpningen och kom ner i deras högra hörn. Därifrån vände Jocke sedan in bollen mitt i slottet där Jonas Berg dök upp och slog in 2-4. Mycket bra arbete av de båda backarna där. Strålande till och med!

Vi avsslutade perioden med att Johannes fick ett friläge 19.25 men det blev ingen nätkänning tyvärr.

Tredje periodens farligheter inleddes också av Johannes som åter kom fri efter 3.50.

4.48 gjorde Daniel en superräddning igen.

7.32 gjorde Micael en fin brytning på sin kant och hittade, enligt skolboken, Gustaf på rätt ställe och Gustaf kunde behärskat skjuta in 2-5.

Här noterade jag också att Joakim Östling agerade väldigt stabilt i backspelet. Något som han gjorde hela matchen igenom.

I nionde minuten har jag noterat ännu en fin räddning av Daniel.

14.50 hade Sportlife pressat på lite för en reducering och här gjorde Daniel säsongens hittills svettigaste parad. Ni som såg läget på ett annat sätt får väl förtydliga om ni vill. Som jag såg det gjorde Daniel först en räddning med vänsterhanden lågt vid vänstra stolpen innan han rullade över och liggandes på rygg tog bollen med ena handen högt upp innan han kom runt och gjorde ytterligare en räddning. Det såg i alla fall grymt coolt ut.

Bollen gick i det läget rakt upp i luften och det var DÅ....DÅ som den store bollspelaren rullade in. Bollen var alltså högt upp i luften ungefär ovanför vårt mål något till vänster. Bollspelaren Jonas Berg tittade upp och såg den lilla vita bollen på väg neråt. Han hörde sin gamle fotbollstränare och kände spasmerna i ryggen och reflexerna satte in. . . Den gamle fotbollstränaren VRÅLADE i Jonas öra...."VÅGA NICKA BOLLEN JONAS! NICKA ELLER DÖ UNGJÄVEL!". Vi kunde alla se Jonas nu, tio år senare, hur han nöjt tänkte att han ÄNTLIGEN skulle göra sin fotbollstränare nöjd. Han log...Jonas alltså...Vi kunde se hans leende innan.
Bollen dalade sakta sakta ner och Jonas han tog sikte och leende NICKADE HAN UNDAN BOLLEN!JAPP, HAN LYCKADES!.... eller just f-n....kom han på....aj aj aj.... Domaren som hade höjt pipan redan vid Jonas leende blåste direkt. Jonas såg nästan lite förvirrade ut..."Men jag nickade ju bollen . . . ".
(Äh, jag överdriver förstås. Jonas såg ju att bollen var på väg att landa farligt illa och tog en för laget helt enkelt).

Och utan Jonas nick hade vi ju inte fått se Daniels kockrena räddning med vänsterhanden på straffen.

15.15 drog Sportlifes center iväg ett skott som gick rakt mot vårt högra kryss men Daniel slog rappt undan bollen.

15.43 fick vi dock kapitulera när de gjorde ett fint powerplaymål.
På klassiskt manér satsade de inåt med högerbacken och släppte ut bollen till högerforwarden som återigen kyligt lade in 3-5.

Därefter följde en starkt period för Sprtlife och bollarna formligen ven runt vår målbur. Bollar gled mellan benen på Daniel och stolparna och svepte just ovanför ribban och det var livsfarligt hela tiden. De förtjänade helt enkelt en reducering i detta skede av matchen. Mycket av detta berodde på att vi gav dem chansen att anfalla på nytt gång efter gång då vi bara gav dem bollen.

18.00 tog Sportlife ut målvakten.

18.18 bröt Gustaf en passning i mittzonen och tog ett par steg in i banan och slog in 3-6 i tom kasse.

Detta blev en mycket stabil laginsats där vi malde ner motståndet bit för bit.
Vi skötte våra uppgifter disciplinerat och koordinerat och på det vann vi matchen med 80 % grovjobbare på banan. Mycket bra gjort!

Matchens lirare var Daniel Sundh som gjorde några riktigt svettiga räddningar.

3 kommentarer:

  1. Haha, härligt matchreferat! Mitt mål låter nog mycket snyggare i din text än vad det var!

    SvaraRadera
  2. Som vanligt ett rappt och läsvärt referat, Anders. Fortsätt gärna i den stilen, det är riktigt roligt att läsa dina analyser av matcherna.

    Den här situationen har du dock fått lite om bakfoten:

    "7.32 gjorde Micael en fin brytning på sin kant och hittade, enligt skolboken, Gustaf på rätt ställe och Gustaf kunde behärskat skjuta in 2-5.

    Här noterade jag också att Joakim Östling agerade väldigt stabilt i backspelet. Något som han gjorde hela matchen igenom."

    Brytningen var det jag som gjorde. I samma rörelse bröt jag en långboll på volley och hittade fram till Micke (en sån grej jag lyckas med kanske en av tio gånger). Sedan stämmer det att Micke slog en väldigt fin passning och att Gustaf förvaltade den på bästa sätt.

    Om Jocke agerade stabilt i den situationen, gjorde han det i så fall från sin plats på bänken. ;-) Däremot håller jag med om att han gjorde en mycket bra match i övrigt.

    Och eftersom jag i den officiella statistiken felaktigt fick Jockes ass till Berg, kan vi väl låta udda vara jämnt? ;-)

    SvaraRadera
  3. Anders. Ditt mål var riktigt snyggt och det var nog du som inte själv hann uppfatta hur snyggt det var.

    Jonas, du har nog rätt om brytningen och framspelningen till Micael. jag har faktiskt en minnesbild av det nu när du säger det. Jag blev dock väldigt exalterad över Micaels framspelning i nästa skede...även om din prestation också var av yppersta klass.

    Jag var väldigt nöjd med alla backarnas agerande matchen igenom.
    Joakims insats, rättare min notering, som jag skriver om kom, helt riktigt, i bytet efter målet vi talar om. Det var mitt sätt att skriva som fick det att verka som att han var inne vid målet men det hade jag koll på att han inte var.

    Grym insats gubbar!

    //Anders

    SvaraRadera