Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 12 november 2009

Stjärnmöte i Wallenstamhallen

Nu på söndag den 15 november är det pukor och trumpeter i Wallenstamhallen och jag tror inte att Landvetter och dess stjärnor har en aning om vad som väntar dem.
Frölunda IBKs klack är vida känd över innebandysverige efter dess framträdande i Falun våren 2009. Niklas Jihde har visserligen spelat inför Warbergs enorma finalklack men den kommer efter söndagens match att betraktas som en ljum västanfläkt i Jihdes karriär.
När Niklas en dag berättat för barnbarnen om sina bedrifter kommer han att dra historierna om VM-Guld, Proffsspel, SM-Guld, TV-karrär och matchen mot Frölunda IBK i Wallenstamhallen den 15 november 2009.

2005 gjorde Jihde comeback i Sverige efter att ha varit utomlands en tid.
Han har "alltid" varit innebandyns stora affischnamn och även om pådraget inte var lika stort som när Henke Larsson började så var det ändå en grej att han började i AIK.

Hösten 2006 började en ung kille, född 1993, att spela innebandy i Frölunda IBK.
Killen var en go liten grabb med utländska rötter och språket lämnade en del i övrigt att önska. Vi tog oss i alla fall an denna kämpe och hittade en plats mellan stolparna för den vige pantern.

Våren 2007 drog Frölundas P93 upp till Falun för att spela Viking Line Cup.
Resultaten blev väl inte de allra bästa men det visste vi om då vi mest såg cupen som en social tillställning. Det var inte så mycket allvar bakom matchladdningarna och killarna ägnade sig mest åt att spana in brudar.

Men i vår sista match var det något som hände. Vi skulle möta AIKs P93or och då blev det plötsligt lite oroligt. Vår målvaktspanter meddelade halvtimmen innan match att han hade ont i magen. Han hade en bekymrad rynka mellan ögonbrynen och såg lite vissen ut. Vi frågade lite om hur och var han hade ont och om han ätit och druckit ordentligt och sådär. Vi fick nästan dra svaren ur vår målvakt och de svar som kom var lite tvetydiga och förvirrande. Men det var inget att be för utan vår andra målvakt fick ställa sig istället.
Märkligt nog så fick jag och min tränarkollega strax innan match se vår "sjuke" målvakt jogga omkring med en klubba i strumplästen skjutandes för glatta livet på sin målvaktskollega.
Han såg ut ungefär som Djurgårdsfansen gjorde i söndags när de stormade planen....ljublande lättad (Förutom idioten som slogs då men det är en annan femma).
Jag och Matz tittade lite på varandra med ett stort frågetecken mellan oss. . . Vad var detta för något?
Nåja, matchen började och det fanns ingen tid för att ta reda på mer.

På vägen hem samma kväll så närmade vi oss försiktigt vår "sjuke" målvakt och frågade lite om hur det var med honom. Jodå, det var rätt ok fick vi fram.
"Mhmmm....hur var det tidigare idag ....?". Bla bla bla...
Svaren var lite tvekande men så tändes en glimt i ögat på målvakten.
"AIK...svåra..." Vi stod frågande. Varför skulle AIK vara svårare än några andra motståndare?
"AIK..jättebra.." fortsatte vår keeper.
???
"Jidhe" sa han som replik till våra frågande ansikten.
"Ja, Jihde...?" sa jag "Vad är det med honom?"
"Jidhe jättebra" svarade målvakten.
Det kunde väl ändå inte vara så att han trodde att han skulle spela mot Niklas Jidhe?
Jag dök rätt på frågan.
"Mhmmm....Jo, han är ju jättebra men han spelar ju inte i AIKs P93-lag"
Vår målvakts lite sammandragna min såg ut att få ett stort lugn över sig och vi kunde riktigt se hur han slappnade av samtidigt som han såg lite förvånad ut...
"Inte? Spela inte Jidhe i AIK?"

RIDÅ!

Nu på söndag kommer chansen till revansch. . .

Det ska sägas att vår pantermålvakt sedan dess lärt sig ett och annat om hur svenska åldersindelningen är och hur saker och ting fungerar. Men å andra sidan kan en svensk mästare och innebandylegend dyka upp i division 6 kan väl allt hända. . . . ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar