Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 1 november 2009

Frölunda vs Pixbo HJ92

Frölunda spelade ett piggt och löpvänligt spel mot Pixbo och fick snart utdelning på detta. Efter ett tag ledde Frölunda med 3-0 och ledningen såg riktigt stabil ut. Kort efter 3-0-målet fick dock Pixbo hål på Tim Thornström och då började jakten på kvitteringen.

Frölunda kom till spel med lite omstuvade spelare där spelare som normalt sett spelar backar gick som forwards och dessutom fick man tidigt i matchen en skada på Emil Sahlström. Den kedja som lyckades bäst framåt var den med Jacob Öryd omgiven av två backar - Jonas Andersson och den för dagen mycket pigge Pontus Lindqvist. 1-0 gjordes av Pontus som satte dit ett direktskott i krysset framspelad av Jacob. Strax därpå kom samma killar i ett fint anfall där Jacob först spelade ut till Jonas som i sin tur slog en längre passning till Pontus som till sist vände in bollen snett inåt bakåt till Jacob som sköt in 2-0. 3-0 jobbade Joel Ottgård in efter fint förarbete av sig själv till att börja med och sedan blev det David Torberntsson, tror jag, som assisterade till målet till sist.

Till sist kom Pixbo både ikapp och förbi till 5-3 i en match som inte var så värst välspelad. Frölunda bjöd bl.a. Pixbo på några riktigt vassa chanser som Mölnlyckekillarna inte lyckades förvalta. Pixbo tog lyckligtvis istället vara på de chanser de skapade på egen hand. Men det skapar en oro att det blir en hel del felpass i matcherna. Det märks att Frölunda inte har någon jättetydlig spelidé i sina uppspel och det är klart att det inte underlättas av att backar går som forwards. Så med tanke på förutsättningarna tycker jag Frölunda stod upp jättebra i denna match.

En sak som killarna i grönt kan bli bättre på är snacket. Om ni läser detta så hoppas jag att ni i framtiden tar med er att alltid bara prata positivt till era lagkamrater. Vid sidan om hör man ofta en hel del kommentarer som inte är alltför upplyftande. Har ni inget positivt att säga är det bättre att ni är tysta.

Sorry, men jag tyckte filmen blev så jäkla kul att lägga upp eftersom allt det väsentliga föll bort när kameragubben, dvs jag, somnade in. Det var alltså 2-0 vi såg jublet för. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar