Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 29 november 2009

El Clásico

Barcelona-Real Madrid 1-0.
Målskytt på en resolut volley Zlatan Ibrahimovic.
Inlägget stod Dani Alves för.

Mina reflektioner:
Puyol är en svinbra back. Han dök upp och bröt boll efter boll och anfallare i La liga måste drömma mardrömmar om honom.

Dani Alves är en kille som inte förnekar sig. Enligt honom själv så har han ALLTID rätt. En klassisk Dr Jekyll and Mr Hyde som Offensivt är hur bra som helst men defensivt är en riktig mina som kan brisera i kavalkader av missbedömningar.

Veckans sura äpple äts av Iker Casillas som i veckan dryftade sig till att tycka att Etoo är bättre än Zlatan. Må så vara och en fjäder gör ingen höna och allt det där. . . men Casillas psykning slog j-ligt fel i och med Zlatans grymma volleymål. Casillas var lika liten som . . . en kolibri i målet när Ibrahimovic dundrade in bollen.

Bäst på planen var i alla fall Kaká. Han var ett ständigt hot för Barcelona och visade prov på allt en fotbollsspelare behöver kunna.

Resultatet var möjligen lite orättvist. Barcelona hade mest boll men Real skapade de vassaste chanserna.

Dagens referat stod Pontus Kåmark för.
Iniesta kom springandes längs vänsterkanten jagad av Sergio Ramos.
Anfallaren stoppar upp lite och blir samtidigt PUTTAD med händerna av Ramos och faller. Ok, det var ingen putt med raka armar och jag tror heller inte skelögde Ramos tog i för Juan Carlos och hela Espana men ändock...Iniesta föll.
Kåmark ger sin syn på saken: "Näe det där var ingenting. Om han inte kan stå på benen för en sån liten knuff så . . ."
Det ÄR alltså helt ok att puttas i fotboll nuförtiden?
Jag trodde att det åtminstone måste vara närkamper axel mot axel men det är tydligen Ok att puttas med armarna. Men vad vet jag, det kanske är ok att stämpla lite, skalla lite, armbågstackla lite och pungsparka lite också?
Fotbollen går ju framåt . . . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar