Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 25 november 2009

Bosse Pettersson och Mourinho

Herre jösses vilken tomte det är.

Det går inte en match utan att han kommenterar någonting som var bättre förr.
Sedan är han expert på att mikrosekunden efter att en spelare gjort ett val och tagit ett avslut komma med en kommentar av typen "Där skulle han ju ha spelat ut bollen till höger. . ." eller "Det hade varit bättre om han flippat bollen över foten på första backen, gjort en snurrfint förbi nästa och kroppsfinat sig förbi den tredje innan han tunnlade sista gubben . . ." Typ. Ok, det sista exemplet är lite överdrivet men den typen av grejer klämmer han ur sig hela tiden.

Jag tål inte hans övermyndiga stämma som VARJE GÅNG ska övertrumfa Ola Andersson och Sladjan och vem mer de nu kan ha i studion. Lite däst tillbakalutad sitter han där med sin släpiga röst och liksom sprider sin grace överallt. "Lyssna här ska ni få hura hur det ligger till...".

Höjdpunkten idag var när han efter matchen mellan Milan och Marseille kommenterade en situation där Milans Zambrotta blivit varnad för filmning i offensivt straffområde. Zambrotta kommer alltså löpande med boll och stöter in den i straffområdet och springer efter. Backen kliver ut mot Zambrotta som i samma sekund störtdyker framåt och samtidigt drar bak huvudet (Typiska filmgesten ni vet). På reprisen ser man tydligt att backen inte rör Zambrotta. Domaren är alert och varnar helt riktigt italienaren.
Vad tycker då Bosse Pettersson efter att ha sett reprisen?
Jo, han menar att varningen är hårt dömd. Backen är ju faktiskt på väg ut med foten och hade han lagt ut den så hade ju Zambrotta fallit över den. . . . Ehhh. . . . Ja, jo, men det var ju just det. Zambrotta föll ju utan att någon vare sig rört honom eller lagt ut något ben.

Det blev helt tyst runt bordet.
Pettersson undrar nog fortfarande varför.


Övrigt noterat från Champions League:
Ronaldinho ler igen.
Han smekte in några riktigt grymma inlägg idag och bjöd på en läcker tunnel.
Han kan än.

Kaka har jag aldrig varit särskilt imponerad av men efter att ha sett honom några gånger i Reals tröja måste jag säga att han är grym. Han spelar med de där små geniala detaljerna i sitt spel hela tiden. Lite likt Zidane faktiskt.

Omgångens mest bortfintade lirare: Gabriel Heinze och Dusan Djuric.
Heinze gick bort sig totalt när Boriello gjorde 1-0 till Milan och Djuric åkte på en tunnel mot Sergio Ramos. Mums.

Inter föll supertungt mot Barcelona igår.
Det var nästan fysiskt jobbigt att se den matchen trots att jag höll på Barcelona.
Inter var så dåliga. Sega, loja, oinspirerade, otaktiska, ovilliga, otekniska.
Etoo gick mest omkring och flinade och tyckte det var supermysigt att få lite applåder av sin gamla hemmapublik. Pinsamt.

Vad gjorde då "The Next One"?
Svar: Ingenting.

Kommer ni ihåg Avram Gant?
Det var gubben, utan tränarlicens, som tog över efter Mourinho i Chelsea och lyckades bättre. Det säger en del.
Mourinhos saga bland de stora tror jag håller på att dala och seglar snart ut över horisonten. Detsamma verkar ju även gälla italiensk fotboll. Oavsett vad Marcus Birro ylar om.

Den bästa fotbollen spelas inte längre i Italien och även om Glenn Strömberg gör reklam för "Toppmötet" mellan Genoa och Sampdoria så kittlar det lika mycket som att gå på en julkonset med Bosson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar