Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 22 november 2009

Högsboseger mot serietvåan

I dagens match väntade den klara serietvåan Kärra IBK som vid seger bara skulle vara en poäng efter obesegrade IBK Göteborg.

Vi laddade för att Kärra skulle vara vassa och vi skulle vara beredda på allt.
Hur bra är egentligen förre elitspelaren Henrik Delborn var en av frågorna och har de inte ytterligare f.d. elitspelare med?

Det var också Kärra som genast tog tag i taktpinnen, ledda av Henrik Delborn från backplats. De lyckades också hitta en del luckor i vårt försvar och skapade därigenom en del chanser.

4.26 satte nämnde Delborn fart och laddade snabbt för skott och satte skottet snyggt i Daniels högra klyka. 0-1 till Kärra IBK. I det läget av matchen var det inte särskilt orättvist.

Vi plockade sedan meter för meter och kämpade oss in i matchen.

13.26 fick Kärra ett frislag på vår vänsterkant och därifrån klappade de in bollen rätt i nät. Hmm... 0-2 till Kärra.
Ändå kändes det inte kört för oss eftersom vi dessförinnan börjat hitta lite lägen och kom upp i banan lättare och lättare.

19.08 drog Mårten "Foppa" Forslund på ett skott (eller möjligen HÅRD passning) mot mål och där dök Henrik Andersson upp och petade in bollen. 1-2 och vi var med i protokollet.

19.47 checkade Oskar stenhårt bakom deras mål och lyckades vinna boll. Oskar fick åtminstone två skottchanser men målvakten stred bra för att freda nätet.

I pausen gjorde vi en del justeringar i positionsspelet.

Andre perioden var 1.03 gammal när Jonas Berg satte en boll i stolpen.
2.12 spelade Benjamin Holmström ut bollen till Gustaf Lundgren som fick bra fart på bollen men skottet gick utanför. Ett kanonläge.

Vi tog över mer och mer av matchen och Kärra fick svårare och svårare att skapa något.

10.40 var det nog Micael Edvardsson som bröt vid sargen och fick fram bollen till Oskar Widäng som sedan hittade Foppa i mitten. Foppa forcerade fram ett par meter och satte sedan skottet stenhårt i målvaktens högra kryss. 2-2. Strålande mål!

19.53 fick Kärra sin lätt övertände nr 27 utvisad för snack.
Vi fick en halvchans innan perioden var över.

Vi spelade grymt bra i den här perioden och hade kunnat göra ytterligare 2-3 mål på våra lägen. Nu stod det 2-2 med mersmak för oss. Vi skulle också få börja tredje med ett numerärt överläge.

Tredje perioden började direkt med en chans för Kärra redan efter 7-8 sekunder men vi lyckades reda ut situationen.

Återigen kom en period där vi kändes starkare.
Kärra hade otroligt svårt att skapa riktigt bra lägen.

10.46 bröt vi bollen på vår högerkant och Foppa hamnade i kläm mellan två motståndare. då flippade han bollen lätt över den ena spelarens klubba/fot och sprang efter bollen innan han vek in i en båge mot mitten och satte skottet högt i mål. 3-2 och vi var ÄNTLIGEN i ledning i den här matchen.
Jag vågar till och med säga att det var helt rättvist i det här skedet av matchen.
Kan rättvisa delas ut med råge? Hmmm....fundera på den ni...

13.02 jobbade Gustaf stenhårt i sin checking och vann bollen till Foppa som satte fart och rundade kassen och drog runt på bortre stolpen och in i mål. 4-2 och Foppas tredje mål.

14.24 var det Oskar som arbetade med ben som trumpinnar och han vann boll bakom deras mål och höll i innan han spelade in bollen till....gissa vem?
Just det, Foppa. Den här gången blev Foppa helt ren framför mål och när han fick en perfekt passning på bladet gjorde han inga misstag utan han satte 5-2 bergsäkert.

16.22 hade spelet varit förlagt i Kärras defensiva högerhörn i en minut och vi fick frislag på frislag då Delborn gick på för hårt. Till slut hade han arbetat ihop till en utvisning.
Vi hade något kanonläge i detta powerplay men spelade säkert istället för att chansa. Jocke Östling kom in i powerplay och hittade genast Henrik med en farlig boll. Men försvaret lyckades reda ut läget.

19.24 vann vi boll genom Marcus Warnström eller om det var Henrik... Ja, ja...bollen gick i alla fall som på ett snöre dem emellan och till slut rakade Henrik in bollen och speikade slutresultatet till 6-2.

Kärraspelarna var såklart jättebesvikna efter matchen och ville gärna ha ett litet snack med domaren efteråt. Jag vill ge en eloge till domarna som visar stort tålamod med f.d. elitspelares dåliga humör. De var efter slutsignalen griniga över att domarna fällt någon syrlig kommentar men jag tycker nog att Kärralirarna skällde på domarna från första tekning. Säkerligen kommer Delborn och co att ångra en del saker de sa efter matchen.

För oss var det en grymt härlig seger och en riktigt fin kollektiv insats.
Foppa gjorde fyra mål och ett assist och det sticker ju såklart ut men annars gjorde ALLA en jätteinsats. Så många gjorde så mycket rätt att det värmer i hjärtat bara man tänker på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar