lördag 28 november 2009

Juniorallsvenskan

Igår var det ett enormt prestigemöte i Juniorallsvenskans grupp H.
Där möttes Mullsjö och Pixbo i en avgörande match.
Det var Pixbo som ledde gruppen med 15 poäng mot Mullsjös 13. Vid seger skulle Mullsjö alltså gå om och koppla greppet om gruppen för att sedan avgöra i sista matchen mot arvfienden Fagerhult.

Nu blev det istället så att Pixbo gjorde 0-1 efter 8.57.
De utökade sedan ledningen efter 34 sekunders spel i powerplay 16.11.
Bara 1.05 in i andra perioden gjorde Pixbo tunga 0-3.
Mullsjö reducerade men några minuter senare gjorde Pixbo 1-4.
I tredje perioden närmade sig Mullsjö och kom 8.29 såpass nära i protokollet som 3-4 men bara 30 sekunder senare gjorde Pixbo 3-5.

18.32 Gjorde Jesper Sankell sitt andra mål och vi hade 4-5.
19.28 blev samme Sankell utvisad för otillåten trängning.

Pixbo vann matchen och är vidare i Juniorallsvenskan.

I juniorallsvenskans grupp i möts imorgon Lindås och Frölunda IBK i ett hett möte.
Partille är vidare från den gruppen och Warberg har greppet om andraplatsen men man ska aldrig säga ald. . . . Äh, vem försöker jag lura egentligen?
Warberg har kvar att möta nästjumbon IBK Göteborg och jumbon Särö/Kullavik. För att Warberg ska tappa poäng krävs att laget drabbas av en kraftig influensaepidemi eller att ett gäng älgar invaderar banan så att matchen bryts och att poängen delas. . . eller nåt sånt.

Hursomhelst så är mötet mellan Lindås och Frölunda ett lokalderby som båda lagen verkligen vill vinna. Lindås är laget som gärna håller bollen inom laget och som kombinerar snyggt medan Frölunda är laget som kontrar supereffektivt. Inget av lagen har, vad jag minns, någon killerskytt och då blir ju det uppställda spelet gärna lite låst.

Lindås har hittills mosat allt motstånd i Division 3 och är ännu obesegrade i 90-91-serien och det är i stort sett samma lag som nu spelar mot Frölunda.
Därmed är Lindås förhandsfavoriter men jag tor ändå att det blir en jämn match och jag vågar mig inte på något tips. Många matcher har den senaste tiden haft en klar ledare efter en period och ändå har matchen slutat tight. Många sådana matcher kan ju lätt rinna iväg OM det ledande laget bara lyckas peta in en boll till i fel läge.

Tidigare nämnda Mullsjö vann ju t.ex. mot Landvetter med 25-2!
Nu snackar vi ju alltså inte EN boll som petades in i fel läge utan MASSOR av bollar. Vid ställningen 14-0 gjorde Landvetter sitt första mål. Flera gånger gjorde Mullsjö tre mål på mindre än en minut. *Phiuuu* den matchen kan inte ha varit rolig för NÅGON.