Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 11 november 2009

Dagens sport

Therese Alshammar fortsätter att överraska med fina resultat och oavsett om det slås världsrekord stup i kvarten inom simningen så är det imponerande att dessa slås av Alshammar.

Hon har ju hängt med sedan typ Bengt Barons dagar ju. . . Ok, kanske inte riktigt men ni fattar.
För er som inte var med på den tiden så gick Sovjetunionen in i Afghanistan 1979 och det fick till följd att USA och stora delar av väst valde att bojkotta OS i Moskva.
I många simstjärnors frånvaro så tog bl.a. Per Johansson och just Bengt Baron guld.
Alshammar föddes 1977 ;-)

**************************************************************

Sedan kan vi läsa om Andres Vasques, killen som gjorde en "Rabona" för IFK Göteborg mot Örebro för ett par år sedan och fick hela världens ögon på sig. Ett tag därefter steg framgången åt killens managers huvud och managern började diktera hur träningar och annat skulle skötas. IFK Göteborg gillade Vasques men kunde inte stå ut med managern och därför släppte man villigt iväg honom. Managern, det var Vasques pappa.

Nu har det strulat till sig för Vasques igen och han är på väg att lämna FC Zürich där han spelat den senaste tiden. Han är utfryst och får ingen speltid. Efter att ha gjort ett par inhopp och faktiskt ha gjort ett mål så fick han ändå ingen ytterligare speltid. Hans kommentar "Tydligen är det något dåligt att göra mål".
Synd på en talang men helt uppenbart behöver han stå på tillväxt i några år till.


****************************************************************

En tjej med värsta testosteronbeteendet.
Bilderna talar för sig själva men observera hennes snygga kombination - höger-vänster vid rensningen och hur hennes lagkamrater applåderar det hela.

Undrar hur det känns att vara hennes lagkamrat?
Ja, hur motståndarna känner det är ju inte svårt att gissa. . .


****************************************************************

Sedan kan vi glädja oss åt att Djurgårdhuliganen som slog ner en spelare i Assyriska efter kvalmatchen i söndags finns på bild. Yipppie!

****************************************************************

Dagens sorgligaste sportnyhet är ändå den om tyske landslagsmålvakten Robert Enke som tog sitt liv.
Han led visst av depressioner och kunde inte klara att leva livet med detta. Tydligen hade hans dotter avlidit för två år sedan och därefter hade mörkret slutit sig kring honom på riktigt. Han hade även tidigare sökt hjälp för depression bl.a. då han fick lämna FC Barcelona.
Den mänskliga hjärnan är vidunderlig på det sättet.
En kille som Enke är stark nog att klara pressen att ta sig in i tyska landslaget samtidigt som han har problem av helt annan dignitet att brottas med.
Marcus Birro uttryckte en sak kring detta.
Varför är lyckad och lycklig sällan samma sak?

Lär er att känna igen er lycka och glädje i livet och kom ihåg hur detta känns när ni behöver det som mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar