Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 30 november 2009

Högsbo AIK upp på fjärdeplats efter seger mot jumbon

Det måste erkännas att vi försökte att flytta matchen eftersom vi var många som ville se El Clásico som gick samtidigt. Utbys ledare hade dock fått ihop ordinarie manskap för andra gången den här säsongen så han ville absolut inte flytta matchen. Förra gången det hände vann Utby mot Burås så det går ju att förstå läget.
Med andra ord så befann vi oss i det oerhört charmiga Berghalla på söndagskvällen samtidigt som världens övriga idrottsintresserade bänkade sig för att se fotbollsvärldens giganter göra upp.

Inför matchen hade vi dessutom begåvats med en mängd återbud men vi fick ihop ett hyfsat lag ändå till slut.

Vi inledde matchen mycket starkt. Redan efter 46 sekunder hade vi haft tre chanser som, med normal utdelning, hade gett oss ett mål. Sudden, Foppa och Marcus hade alla varsin chans i första bytet.

Utdelningen kom istället 3.04 då Robert Larsson spelade fram Mårten "Foppa" Forslund som drog in bollen stenhårt i målvaktens vänstra kryss. 0-1 till Högsbo AIK.

6.55 blev Robban utvisad för . . . äh, notering saknas men jag undrar om det inte var trängning vid sarg eller något sådant?
Vi klarade vårt boxplay bra men minuten senare drog de iväg ett skott från långt håll som gick i en dalande båge ner mot vår kasse och in i krysset bakom Daniel. Riktigt snyggt men kändes också lite slumpartat. 1-1 efter 9.46.

13.37 bröt Marcus bollen vid sargen och stack iväg upp mot Utbys mål och tog sig på vägen förbi ett par moståndare innan han klappade in 1-2 till oss.

14.00 har jag noterat att Robban gjorde en viktig brytning då Utby kom 2 eller 3 mot 1.
17.35 noterade jag en viktig och bra räddning av Daniel.

I övrigt hade Torbjörn Zahner en bra period. . . fram till mållinjen. Tobbe gjorde flera fina saker där han nästan nästan lyckades sätta dit bollen. Ett par gånger stressade han till sig bollen högt upp i banan och tvingade målvakter och backar till svettiga ingripanden. Minst en gång bågade han in och drog ett giftigt skott just utanför. Det var i stort sett bara mållinjen som stod i vägen.

Andra perioden slutade mållös och jag har bara noterat en chans och det var den när Johannes kom helt fri med målvakten men satte skottet till vänster om klykan.

Tredje perioden kunde inte ha börjat bättre.
Direkt från tekning snappade Marcus upp bollen och tog sig framåt, med klubbor som smattrade mot hans klubba, och smackade in bollen i nät. Tiden stoppades på 4 sekunder men jag tror bollen var i nät på 3. Äntligen lite luft i protokollet med 1-3 till oss.

2.32 fick Foppa in löpboll som gick mot motståndarbacken och i sista momangen petade Foppa fram bollen förbi backen och stack mot målet där han sedan rundade målvakten och rullade in bollen vid högerstolpen. 1-4 till Högsbo AIK. Det gick ju som smort det här.

Utby ville dock inte ge slaget förlorat utan redan 3.47 kom de i ett rappt anfall där de spelade en lång boll från ena kanten till den andra och avslutade med ett svoschande skott rätt upp i nät bakom Daniel. Ett fint anfall och ett kanonavslut. 2-4 i matchen.

Vårt spel såg nu lite krampaktigt ut och vi i det närmaste gav bort bollen till dem.
4.15 pressade Utby på hårt mot vårt mål igen och skickade in bollen i gröten framför mål och där slog de till slut in 3-4. Nu hade de häng på oss.

5.23 fick vi ett powerplay efter hårt spel vid sarg.
Vi spelade ett rätt bra powerplay men fick inte in bollen i nät.

12.45 kom Utby i en framstöt och klappade till bollen från halvplan. Bollen rullade rätt in i mål vid sidan om Daniel och det såg inte helt otagbart ut. Det visade sig sedan att Danne helt enkelt missbedömt positionen i kassen. Men men men 4-4....

14.55 tog vi en time-out.
Direkt därefter började vi hitta spelet ordentligt och det blev spel mot ett mål.

18.09 jobbade Sudden fram bollen till Foppa framför kassen och Foppa stänkte dit sitt tredje mål för aftonen. 4-5. Skööööönt.

18.16 tog Utby time-out och plockade ut målvakten.
De började spela runt lite och skapade en del skottlägen utan att få till någon riktigt farlig chans.

Vi vann boll och deras målvakt kom in igen.

19.57 hittade Robban Foppa framför kassen och Foppa nöp till direkt och vi hade 4-6.

*Phiuuu*...En otroligt skön seger för oss och nu ligger vi fyra i serien.
En serie som för övrigt är väldigt jämn bakom de två topplagen IBK Göteborg och Kärra IBK.

Backarna - Jonas Emtervall, Anders Brisme, Joakim Östling och Jonas Berg - gör ännu en mycket stabil insats.

Återigen fyra mål för Foppa och han är het som en spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar