Välkommen till Ryssfemmor!


måndag 12 april 2010

Täby slog ut de grisiga och äckliga mästarna

Snacka om att Danne Bron-Sundbom hällde bränsle på tändvätskan för AIK när han gick ut med att han tyckte AIK var ett grisigt och äckligt lag fyllt av skit.
Efter det vann Täby och AIK varsin match och i senaste matchen laddade AIK ur ordentligt så det kändes som att de ikväll skulle mosa Täby en gång för alla. Bron-Sundbom skulle då få svälja sin kommentar och gamnackat lunka ur Tibblehallen med Unihocen långt uppkörd i rektum.

Täby har sett väldigt sega ut i varannan match i semifinalserien och även denna match började med att Täby såg lite lama ut i spelet. AIK tog t.ex. ledningen genom Kim Nilsson som fick stå och mata returer mot Ramsin i en evighet innan han till slut petade in bollen i nät. Täby backarna rasade under tiden ihop runt sig själva utan att nå fram till Nilsson.

Täby kvitterade sedan snabbt och hade de inte gjort det vete tusan om inte AIK ändå tagit hem detta. Efter kvitteringen kunde Täby spela coolt och bolla mellan backarna och satsa på snabba attacker med kvicka avslut. Den här gången hade de tur ett par gånger så att bollen studsade in i nät och strax ledde Täby med 3-1.

När sedan Ramsin var tät som ett Metallicariff så kunde AIK inte hämta in Täbys ledning som hela tiden utökades. 3-1 blev till 4-1 som blev till 4-2 och sedan till 6-2, 6-3, 7-3 och till slut 7-4.

"Loja" och "trötta" Täby lurade helt enkelt in AIK i sitt tempo och utmanövrerade mästarna med ett tätare försvar än de någonsin haft tidigare.

Jag har de senaste åren tyckt att Niklas Jihde sett sådär lagom imponerande ut i spelet. Mest har han ju stått framme vid kassen och petat in returer. Nu efter detta slutspel får jag ju ändå tillstå att han nog betydde mer för AIK än man trott. Det har väl aldrig funnits en spelare i Superligan som tagits så hårt runt sargerna som just Jihde. Nu när man sett AIK är det tydligt hur viktig Niklas Jihde var för dem och en sådan spelare ersätter man inte i en handvändning.

AIK har de senaste säsongerna värvat det mesta som går att värva och de börjar bli lite von oben i innebandysverige. Detta har naturligtvis östkustgrannarna Täby fått känna av ordentligt och därav Danne Bron-Sundboms kommentar om "grisiga AIK".

Ett lag som värvar ihop talanger och köper sig framgång kan aldrig bli lika populärt som ett lag med "Åshöjden"-stämpel. Men köpelagen som alla vill slå behövs också för att skapa de riktiga motsättningarna och glöden inom sporten. Så därför får AIK gärna fortsätta att värva och Täby får gärna stå för den Rock'n'roll som Danne Bron-Sundbom önskar att laget ska stå för.

Danne Bron-Sundboms fyra mål i semifinalen rockade och nu blir det ett nytt lag på mästartronen efter Warberg och AIKs dominans de senaste åren och det är toppen för innebandysverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar