Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 27 april 2010

Källström bänkad av Lyons supercoach

Bayern München krossade Lyon i Champions League semifinalen och det var ett pinsamt dåligt Lyon vi fick se.

Bayern ägde matchen från allra första sparken och de gånger Lyon fick låna bollen spelade de korpfotboll. Det var tuta-och-kör från Lyons sida och det fanns inte en enda vettig tanke bakom löpningarna och passningarna. Det ena idiotiska enmansanfallet efter det andra radades upp och bollana spreds vilt kring banan utan någon som helst precision.

När sedan Cris blev felaktigt utvisad så kunde Lyon packa ihop och ta bussen hem.
Cris satsade hårt in i en duell mot Ivica Olic och tog bollen innan han gled in i kroaten. Domaren varnade då Cris som bansligt nog applåderade domslutet sarkastiskt. Två gula kort direkt och det var bara för Cris att skamset vandra ut. Moget av en lagkapten. Sammantaget var alltså det första gula kortet felaktigt och hade Cris inte fått det så hade han inte heller fått det andra kortet.
För övrigt så tycker jag att domarna blir fegare och fegare generellt sett.
Det blir allt vanligare att linjemännen vinkar av för felaktiga offside och de står och tittar passivt när regelbrott begås mitt framför snoken på dem.

Pansarkryssaren från Kroatien Ivica Olic gjorde ett hattrick och var mycket bra i Bayern tillsammans med Bastian Schweinsteiger och Arjen Robben.
Turken Altintop var också mycket bra i matchen.

Schweinsteiger verkar nu nå de toppar som han en gång utlovade när han för många år sedan utsågs till tysklands nästa stora stjärna. Tyskland har ju inte haft någon fixstjärna sedan Beckenbauer höll jag på att säga men det hade ju varit lite orättvist. Några vassa killar har de ju haft däremellan - Völler, Klinsmann, Rummenigge, Klose och kanske ytterligare någon. De andra stora nationerna kan ju plocka fram lirare som Gerrard, Lampard, Beckham, Baggio, Del Piero, Cannavaro, Tores, Villa, Xavi, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Henry och Zinedine Zidane o.s.v. I den jämförelsen har Tyskland varit jämförelsevis bleka och är det fortfarande. Även om Schweinsteiger är bra så kommer han ändå inte att komma upp på de nivåerna som några av de jag nu nämnde. Men han kan definitivt växa fram som den stora stjärnan i Tyskland.
Schweinsteiger är ju annars ett lustigt namn. Vad betyder det? Svinstigare låter det ju som. Vad är det? En svinstigare. . . hmm...svinpåsättare? Nä, fy f-n, så kan vi ju inte ha det.
Efter lite googlande kommer jag fram till att Schwein kan betyda lycka eller tur.
Steiger betyder något i stil med brygga. Då skulle man kunna få Schweinsteiger till Lyckobrygga eller Lyckobro alternativt Lyckobringare. Kanske blir Schweinsteiger en lyckobringare för Bayern München.

Jo, sedan börjar man ju ana att Kim Källström snart har spelat sin sista match i Lyon. I den förra matchen mot Bayern München var Kim en av de få som kunde slå vettiga passningar som ledde någonstans. I denna match är Källström petad och kommer inte ens in på banan trots att spelet ser fullkomligt bedrövligt ut. Så det ser därmed ut som att Kim Källström snart packar sin väska och byter klubb. Troligen kommer han att hamna i en brittisk klubb a'la Everton eller Aston Villa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar