Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 20 april 2010

Depp med Pep

Äh, kan inte påstå att jag deppar särskilt mycket över Barcelonas förlust men nog höll jag på dem i kvällens match mot Inter.

Frågan är ju bara vad Pep Guardiola håller på med?
I senaste ligamatchen mot Espanyol spelade han bl.a. med Maxwell som forward och en liknande uppställning hade de tidigare i någon ligamatch.

Nu bytte han ut Zlatan mot backen Abidal vid underläge 1-3 mot Inter. Ok, bytet var bestämt innan Inter gjorde tredje målet men ändå. Draget blev sedan att slänga in Pique i boxen och mata bollar på honom. Ursäkta mig men är inte Zlatan Ibrahimovic mannen för ta emot den typen av bollar?

Och var någonstans finns Thierry Henry, Bojan Krkic och Jeffren när Barca byter ut forwards?
Nu fick Pique en hel del lägen men han fick också undan de flesta lägena alldeles på egen hand. Först slår han ut bollen i dövinkel och skjuter i famnen på Lucio. Sedan försöker han ta ner en boll på bröstet mitt i straffområdet. När han har ett kanonläge att nypa till mitt inne vid straffpunkten börjar han att jonka med bollen ut mot kanten istället.

Man kan väl lugnt säga att Mourinho hade läst sönder Barcelona totalt och styrde matchen dit han ville. Inter orkade genomföra det som Stuttgart påbörjat men inte klarade hela vägen. Press och understöd mot Messi och snabbt upp i rygg på bollmottagarna hela vägen samt snabba, raka bollar i djupet mellan backarna var melodin.

Barcelona spelade hela tiden med två-tre touch och direktspelen var få. Djupledslöpningarna utan boll var lika osynliga de. Det är de förresten ALLTID när Zlatan spelar. Då satsar Barcelona plötsligt på höjdbollar mot Zlatan istället. Det måste funka väldigt bra på Barcelonas träningar där Zlatan möter sitt eget försvar med en medellängd på 160 cm.

Typiskt nog så gjorde Barcelona första målet genom en ovanlig löpning av Maxwell som rusade fram på vänsterkanten och det ser vi mycket sällan från Barcelona numer.
Förr gjorde de det när Ronaldinho fanns i klubben och ibland gör de det när Henry spelar. Den här säsongen när Iniesta varit skadad långa perioder har Barcelona absolut saknat en dimension i sitt spel.

Nu väntar en tuff retur på hemmaplan och 2-0 räcker för avancemang men det var ett tag sedan de var såhär illa ute. Min känsla är att det blir Inter mot Bayern München i final på Santiago Bernabeu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar