Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 13 april 2010

Därför håller vi på HV71

AIK är tillbaks i Elitserien och "Alla" jublar. . . . men vilka är alla och varför?

Visst älskade vi när AIK åkte ur elitserien efter några års harvande i botten på tabellen. Visst älskade vi varenda gång deras räddningsplankor brast. Visst älskade vi när killar som Peter Högardh, Ulf Söderström och Rickard Wallin slog in spikarna i AIKs kista en efter en efter en. Visst älskade vi när stockholmsjournalisterna krälade i surdyngan för att försöka hitta kraft att peppa alla AIKare till stordåd utan att de lyckades.

Nu, åtta år senare, är AIK tillbaks och det ses som jordens underverk. Kvällsdrakarna börjar skriva om vilka spelare som AIK ska värva och det ska bli SÅÅÅ roligt.

Samtidigt kommer Djurgården att spela SM-final mot HV71.
Återigen så vet inte drakarna till sig över hur de ska kunna haussa stockholmarna och samtidigt trycka ner landsortslagen i ett och samma svep.

I morse hörde jag hur Annica Duncan talade om att SM-finalen blir intressantare för hela landet för att Djurgården spelar final. Eller om det nu var så att logiken var att det bor flest människor i Stockholm och därför tilldrar sig Djurgården ett större intresse för fler än vad t.ex. Linköping eller Skellefteå gjort i en final.
Typisk fisförnäma åsikter från överheten i det som, av dem själva, ses som lite finare än allt annat.
Det är så typiskt att SM i ishockey, i deras ögon, varit ointressant så länge det saknats ett stockholmslag i finalen. För det är ju faktiskt det de säger.

För det första så bor det väl ändå fler människor ute i landet än det gör i Stockholm. För det andra så håller inte alla stockholmare på Djurgården. Men för det tredje så stämmer det att fler vill se på finalen. Men de vill det för att de vill se Djurgården få pisk av "lantisarna" från Jönköping.
Alla vill se de dryga åka på däng och alla kommer att älska när journaliterna måste rapportera om Djurgårdarnas tunga förluster.

Så vi kommer alla att jubla över AIKs återkomst och vi kommer att jubla över SM-finaler med Djurgården. Vi kommer att jubla över varje gång AIK får pisk och vi kommer att jubla över att Djurgårdarna står där och hänger över klubborna när Johan Davidsson höjer Le Mat-pokalen.

Med andra ord välkomna tillbaks AIK och grattis till silvret Djurgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar