Välkommen till Ryssfemmor!


torsdag 29 april 2010

Klarar sig inte Messi väldigt billigt undan?

Kritiken mot "Den Långe" är massiv idag och han får bottenbetyg i spanska medier.
Jag vet inte om jag håller med fullt ut faktiskt.

I grunden har jag ett hatkärleksförhållande till Zlatan Ibrahimovic.
När han är sitt kaxiga jag och nobbar landslaget och mobbar landslagskollegor och står och slår ut med armarna tycker jag han är skit. Men när han trollar och gör sina konster och ler sitt breda leende så är han beundransvärd. Likaså hatar jag när han står still och spelar boll lika mycket som jag älskar när han faktiskt springer och spelar fotboll.

Ju mer överlägsen Zlatan är i sitt lag desto mer stillastående blir han och desto mer söker lagkamraterna honom med svåra bollar. I Inter hade Zlatan ett bra understöd och Inter har varit överlägsna de sista säsongerna. Jämför med hur Zlatan spelar i landslaget. Där kan vi ju verkligen snacka om stenstoden från Rosengård.
I Barca sprang Zlatan mycket i början och satte skotten och hittade passningarna. Efterhand blev Messi frustrerad och slutade passa bollen. Det fick till följd att Zlatan fick svårare att hitta sin roll.

I samband med detta gick Raiola ut och anklagade Messi för att spela själviskt, vilket han hade helt rätt i. Det fick dock till följd att Zlatan blev tvungen att börja "krypa" för att visa sin vördnad för Barca-guden Messi. Nu försöker Zlatan slå knut på sig själv för att anpassa sig till Messis spel. När sedan resten av Barcelona också anpassar sig till Messi så gäller det bara för motståndaren att plocka bort Messi så är halva jobbet gjort.

I matcherna mot Inter har Lionel Messi inte kommit någonstans. Hans, faktiskt, ensidiga löpningar i vänsterriktning var totalt sönderlästa och Cambiasso raderade ut sin landslagskamrat ur matchen. Messi har ärligt talat varit usel i matcherna mot Inter och så bra är inte Cambiasso.

I början av matchen sprang Zlatan i luckor och jobbade för att hitta lägen. Messi gick under tiden mest omkring och tjurade. Ibland krockade "Barca-Guden" och ifrågasatte Zlatan vilket gjorde Zlatan än mer frustrerad.

Pele, Maradona, Van Basten, Kaka, Ronaldinho och Zizou kunde du och kan du inte plocka bort ur en match helt och hållet så som man kan med Messi. Därmed har Lionel Messi väldigt långt till titeln "Världens bäste genom tiderna".

Thierry Henry kom till Barcelona som en hyllad världsstjärna och nu, några månader senare, lyfter Guardiola hellre upp Pique än att byta in Henry på topp.

Kan det vara så att FC Barcelona spelar så inavlat att spelare fostrade utanför klubben inte kan komma in i lagets spel?

Är det så att spelare som Ronaldinho, Henry och snart Ibrahimovic offrats på "Barca-Guden" Messis altare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar