Välkommen till Ryssfemmor!


fredag 23 april 2010

Nord-Lock historiska segrare i Högsbocupen

I torsdags avgjordes den allra första av förhoppningsvis många kommande Högsbocuper.
Det vankades innebandycup med småmål.
7 lag kom till start och alla var färväntansfulla och ivriga att komma igång med matcherna. Stämningen var mycket uppsluppen och lagen som kom från företag runtom Göteborg var Team Nord-Lock, OTV, Murphys Lag, Epsilon, Team Zitac, Tingstad Papper och Honeywell.

Totalt sett blev turneringen en stor succé där alla kände att det var ett roligt arrangemang för att knyta ihop arbetskamrater på ett annorlunda och givande sätt.
Det var välplanerat och allt flöt på mycket bra utan förseningar eller missöden.
Kvällen bjöd på god motion, många skratt och hjärtliga kramar lagkamrater emmellan.
Kan ett företagsevenemang bjuda på något mer och bättre?

En del var också rejält hungriga när de kom men ingen behövde gå hungrig ifrån evenemanget där det serverades både läsk, bananer, kexchoklad och korv med bröd.


Redan från starten såg Team Nord-Lock mycket starka ut med Mattias Axelsson som trumfkort längst bak. Mattias är tidigare landslagsman och före detta stjärna i Pixbo Wallenstam för dem som inte är så hemma i innebandyhistorien.
Laget innehöll även andra duktiga spelare med fina innebandykunskaper så de framstod tidigt som favoriter.

Team Zitac såg också mycket vassa ut i inledningen. Med enhetlig klädsel och enhetliga frisyrer och ett aggressivt, men inte fult, spel slog de Honeywell i första matchen.

Tingstad Papper föll i första matchen mot Honeywell men såg sedan väldigt starka ut mot Murphys lag när de vann med 7-1. Tingstad såg även mycket bra ut i de följande matcherna men slutade ändå på tredje plats trots att de endast förlorade två matcher. Laget gjorde dock näst flest mål i tureringen.
Tingstad ska även uppmärksammas för att de hade snygga blåa matchställ som bröt ifrån alla de andra svarta.

Honeywell inledde med en stark seger mot Tingstad papper, en förlust mot Team Zitac och en seger mot finallaget Murphys Lag. Med det låg laget på andra plats efter tre omgångar och det såg bra ut. Laget var med ända in på målsnöret om att få spela final men det blev tre raka försluster på slutet. I den sista omgången mötte man Epsilon som dittills var utan seger och en vinst där hade gjort att de varit nära andraplatsen och därmed finalen. Epsilon fick efterhand in nya spelare i laget, vulkanförsenade?, och avslutade därför med sin enda seger i turneringen.

Epsilon åkte på en brakförlust mot starka Team Nord-Lock i första omgången, 2-8. Därefter spelade man oavgjort mot OTV. Efter det följde två uddamålsförluster mot Murphys Lag och Team Zitac. Matchen mot Team Zitac slutade 6-7 och det blev turneringens målrikaste match. Epsilon ryckte upp sig väldigt mycket mot slutet av turneringen och spelade 5-5 mot duktiga Tingstad Papper och vann alltså till sist mot Honeywell. Epsilon hade också turneringens enda kvinna i laget och var också en rolig mix av amatörer.

OTV inledde turneringen med endast fyra utespelare och det gör att det blir kämpigt efterhand som matcherna och matchtiden går. Murphys Lag slog OTV med 3-0 i första. Sedan kämpade sig OTV till 3-3 mot Epsilon i en tät match. I matchen mot Tingstad låg OTV under med 2-3 när det var sekunder kvar och kvitterade alldeles i sista momangen. OTV tog sedan sin enda seger i matchen mot Honeywell. De kämpade sedan berömvärt mot Team Nord-Lock och föll med bara 0-2 i en match som var mycket jämn.
OTV jobbade ihop fem poäng och passerade Epsilon i sluttabellen med två måls bättre målskillnad. OTV var för övrigt en rolig blandning spelare. Ett tag tyckte jag det såg ut som Franck Ribery och Nicolas Cage spelade i laget.

Murphys lag var turneringens största kämpar. De var endast fyra spelare turneringen igenom och de gick alltmer på knäna. Första matchen vann de med 3-0 mot OTV. I den andra matchen åkte Murphys Lag på en rejäl slägga när man föll med 1-7 mot Tingstad Papper. Här var Murphys Lag helt uträknat och Tingstad hade kunnat sätta ytterligare några mål som spikar i kistan. Därefter föll Murphys lag i en jämn match mot Honeywell. I den fjärde omgången stod Epsilon för motståndet och den matchen vann Murphys Lag med tighta 2-1. Spelet såg inte helt stabilt ut för Murphys Lag. Inför matchen mot Team Nord-Lock fick de lite taktiska råd och spelet höjde sig rejält. Nu föll man ändå med 2-3 men det var en riktigt spännande match som fördes av Murphys Lag.

Inför den sista omgången var Team Nord-Lock klara gruppsegrare utan poängförluster.
Tingstad Papper hade åtta poäng men hade att möta Team Nord-Lock. Honeywell hade sex poäng och skulle möta vinstlösa Epsilon. Seger här och Honeywell hade gått upp på nio poäng liksom även Team Zitac hade inför sista omgången.
Team Zitac hade förutsättningarna klara för sig inför sista omgången. Seger mot Murphys Lag och de skulle vara klara för en final. Murphys Lag gick sedan länge på knäna och såg framemot turneringens sista match.

Honeywell lyckades inte ta chansen att komma upp på nio poäng utan de besegrades av Epsilon som kämpade för ära och heder och tog sin enda seger i turneringen.

I sin sista match för turneringen föll Tingstad Papper mot suveräna Team Nord-Lock.
Tingstads rappa spelare gjorde en mycket bra turnering och de var ett tappat mål mot OTV i slutsekunderna från att gå till final. Det blev till sist en tredjeplats för Tingstad Papper.

Därmed kom matchen mellan Team Zitac och Murphys Lag att bli helt avgörande för vilka som Team Nord-Lock skulle möta i finalen. Murphys Lag hade nu hittat spelet ordentligt och spelade ett fint triangelspel med bra tålamod. Team Zitac hade gått ut hårt i turneringen och de välbygda Vin Diesel-kopiorna hade tärt på krafterna.
Rollerna var ombytta. De inför matchen slutkörda Murpharna fick råg i ryggen av att kunna spela runt bollen samtidigt som Team Zitac trampade vatten utan att hinna ut på Murphys skyttar. Bollarna trillade in i Team Zitacs kasse med jämna mellanrum och till slut vann Murphys Lag med 4-0 och var finalklara.

När Muphys Lag fick beskedet om att de var i final var de redan på väg hem. De hade skickat sms hem till fruarna om att slänga in middagen i micron och tappa upp ett hett bad för slitna lemmar att glida ner i. De var kort sagt helt färdiga.

Team Nord-Lock hade under tiden glidit igenom turneringen relativt enkelt även om de fått jobba ordentligt i några matcher, bl.a. i gruppspelet mot finalmotståndarna Murphys Lag. Mattias Axelsson hade styrt spelet från backplats och hela tiden levererat fina bollar till forwards som division 4-kämpen Johannes Carlsson och duktige "Falun" som visade prov på fin teknik. Laget hade även ytterligare en kraftfull och skottglad forward som kunde hitta målet. Dessa kompletterades med två smärta och snabba killar som också kunde behandla boll bra.

Turneringen som helhet var mycket jämn och hade en jättebra mix av riktigt duktiga spelare och glada amatörer. Resultaten blev endast med några fåtal väldigt jämna och därför kände sig alla väldigt engagerade hela vägen.

Finalen inleddes starkast av Team Nord-Lock som gjorde ett tidigt mål.
När sedan Murphys Lag började hitta lite mer ytor och Team Nord-Lock på italienskt vis lutade sig tillbaks lite kunde Murphys Lag spela in sig i matchen.

De sista fem minutrarna av matchen kan ni se på bilderna. Team Nord-Lock i svart och Murphys Lag i rött. Sedan talar bilderna för sig själva.


Slutsegrare blev alltså Team Nord-Lock som var turneringens klart starkaste lag på alla sätt och vis och vi hoppas att de återkommer nästa år för att försvara sin titel.

Såhär glada var tvåorna Murphys Lag efter sitt andrapris.



Vi hälsar alla årets deltagare hjärtligt välkomna tillbaks nästa år.

Arrangörerna Högsbo AIK klappar sig själva på axeln för ett mycket fint och trevligt engagemang i denna turnering. Bra jobbat killar!

Vi gratulerar de historiska segrarna Team Nord-Lock som vann den allra första Högsbocupen och hälsar även dem hjärtligt välkomna åter nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar