Välkommen till Ryssfemmor!


onsdag 7 april 2010

Healingen misslyckades och United är ute

"Gud har helat". Det är vad Rafael betyder.
Rafael var en av Guds ärkeänglar men det är också en 19-årig kille som spelar fotboll i Manchester United.

En hyfsat duktig talang men det är också en hetsporre och det kostade Machester United väldigt mycket i denna kvartsfinal mot Bayern München.

Det började med en duell högt uppe på Bayerns planhalva där Rafael jagar boll mot vänsterbacken högt upp i vänstra hörnet av planen. Först faller tysken och kommer upp samtidigt som Rafael dras ned. Rafael svarar då med att liggande sparka ner tysken. Därmed varnas Rafael. En superonödig varning på offensiv planhalva.

Ungefär fyra minuter in i andra halvlek vid ställningen 3-1 till United jagar Rafael boll mot den lysande Franck Ribery som kontrar. Den kampen slutar med att Rafael klumpigt drar Ribery i armen så han faller. Därmed får Rafael sin andra varning och visas ut.

40 minuter kvar, en man mindre och ett hett jagandes Bayern i hasorna blev sedan för mycket för United. Till slut satt 3-2 där i nätmaskorna. En snygg volley av Robben som gick in lågt tätt vid Van der Sars högra stolpe.

Manchester United tog alltså ledningen med 3-0 på hemmaplan men tappade två bollar efter att de backade hem alldeles för mycket.

Dessutom spelade man med Wayne Rooney på topp.
En Rooney som, vad jag såg, blev rejält sparkad på sitt skadade högerben minst två gånger. Det lilla jag såg så var han inte särskilt fräsch de sista 20-30 minutrarna han var kvar inne på banan. Sedan gjorde ju visserligen United tre mål med honom men lite klent är det ju att storklubben inte kan ställa en friskare anfallare på benen.

Champions League blir helt klart fattigare utan United och det känns som att en värdig mästare måste gå via United för att förtjäna titeln.
Nu tog Bayern München sig rättvist vidare men det känns ju inte som ett lag som kommer att hota FC Barcelona längre fram. Fast å andra sidan vilket lag känns som att det är bättre än katalanerna just nu?
Tyskarna var i alla fall stabbiga och kantiga och såg generellt sett väldigt tröga ut de första 40 minutrarna av matchen. Ändå lyckades de ta sig samman och göra två mål på Old Trafford och det är starkt. Arjen Robben och Franck Ribery är dock två spelare som kan röra runt med vilket försvar som helst. Innan Ribery blev långtidsskadad var det nästan så jag höll honom som världens bäste spelare och jag tror inte vi sett det bästa av honom ännu.

Bayern München såg inför matcherna mot United inte ut som ett direkt livsfarligt lag men nu när de bevisat sin styrka så får de omvärderas. Lyon känns ändå som ett lag som inte går att räkna bort. Robben och Ribery mot fransk elegans och Kim Källström det blir kul att se. Jag kommer nog att hålla på Källström och hans gäng bara för Källströms skull men de två R:en är ju en höjdare.

Barcelona mot Inter blir också en spännande uppgörelse.
Inter var riktigt vassa mot Barcelona senast de möttes och frågan är vem av coacherna som lyckas bäst med matchningen. Om det nu räcker till i slutänden. Kanske är Lionel Messi helt enkelt alldeles för stark även för det italienska försvaret.

Tänk bara om Zlatan åker ut mot sin gamla klubb och får se dem segla vidare mot en final i Champions League.

Uniteds uttåg ur Champions League betyder också att inget brittiskt lag klarat sig till semifinal och det var längesedan det inträffade.
Samtliga finaler 2005-2009 har spelats med minst ett brittiskt lag.
2004 åkte Chelsea ut i semin.
2003 var det stora italienska året med tre italienska lag i semifinal och Milan-Juventus i finalen.
2002 åkte Manchester United ut i semifinalen mot Bayer Leverkusen. Finalen vanns sedan av Real Madrid och målskyttar var Raúl och Zinedine Zidane. . . se och njut...och tja. . . lyssna och försökt att stå ut. . .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar