Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 18 april 2010

Storvreta vann en dov SM-final i innebandy

Spanade in SM-finalen i innebandy i efterhand och måste säga att det var en rätt blek tillställning. Jag hade definitivt förväntat mig mer kamp från Täbys sida.

Ok, det stod 3-2 till Storvreta innan Täby tog ut duktige Ramsin ur kassen för att få in ytterligare en spelare och det var en, till synes, jämn match. Det var först de tio sista minutrarna som det small till lite i sargerna och tempot ökade. Annars dominerade Storvreta kraftigt och kunde få matchen precis dit de ville. 90 % av Täbys skott kom från halvplan och Klintsten kunde plocka bollarna som fallfrukt.

Rockarna från Täby får fortsätta att drömma om ett guld ytterligare ett år och jag gissar att det kommer att bli en del fys för laget framöver.

Storvreta har haft ett väldigt stabilt spel hela säsongen och de har arbetat målmedvetet hela tiden. Väl i final var det som att det fanns ett lugn över alla och en säker medvetenhet om att de skulle ta det. Kohonen, Öhman, Stenberg och Samuelsson var hur stabila som helst och gav alrig Täby någon riktig chans.
Den ende som ibland kunde hota Storvreta var Rasmus Sundstedt som jag faktiskt inte lagt märke till särskilt mycket tidigare under säsongen. Nu spelade han i en helt annan division än alla sina lagkamrater inklusive Hyvärinen coh Bron-Sundbom.

Otroligt skoj också för coachen Stefan Forsman att få avsluta med ett guld i sin tidigt annonserade slutmatch.

Grattis Storvreta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar