Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 20 december 2009

Potent Högsboseger mot Guldhedens IK

Det är ju bara att erkänna att förra omgångens förlust mot Burås var tung och lämnade ett moln efter sig som stank som en rap av en dagen-efter-berusad.
Segern i träningsmatchen mot Lundens IBS var ett litet filter och den kändes bra men det var ju ändå bara en träningsmatch.

Nu väntade en match mot det alltid hårt kämpande Guldheden som slog oss i första seriemötet med 6-3.

I gårdagens match var det Guldheden som genast tog tag i taktpinnen och började passa runt med stor pondus. De hade ju, som sagt, slagit oss förut och räknade med att vinna igen. Vid seger skulle de dessutom gå om oss i serien.

2.48 vann Mårten "Foppa" Forslund bollen på vår högerkant och spelade fram till Mårten "Sudden" Sundholm som tog några snabba kliv och klappade till. Bollen gick spikrakt upp i målvaktens högra kryss. 0-1 till Högsbo AIK.

4.03 kom ett likadant mål men denna gång var det Banjamin Holström som spelade fram Ole Windahl och bollen satt nere vid målvaktens högra hörn. 0-2.

4.51 har jag noterat en grym räddning av Patrik Claesson som fick rädda upp en indianpassning av vår gubbe. *Phiuu*.

11.20 så vet jag inte riktigt vad som händer. Vår vänsterback drar iväg och stöter högt upp på deras planhalva och blir överspelad. Sedan försöker vår högerback reparera det och blir lika överspelad så deras gubbe kommer helt solo med Patrik och lägger lätt in 1-2 i nät. Ett mål som i alla fall jag tycker kom från ingenstans.

Jag har noterat att vår tredjekedja skapade mycket i det här läget av matchen. Dvs Robert Larsson, Foppa och Sudden.

12.5 gör Marcus Warnström matchens snyggaste dragningar när han med teknisk bravur drar två killar innan han släpper in bollen till Torbjörn Zahnér som tyvärr inte får in bollen i nät.

13.39 har vi haft press en bra stund när Henrik Andersson bollen till Joakim Östling som skjuter in 1-3 i målvaktens nedre högra hörn.

18.11 har Guldheden ett frislag vid vårt mål och de petar bollen rätt igenom vår mur till en fri kille vid stolpen som bara har att peta in bollen i nät. 2-3 och det kändes helt onödigt. Precis innan målet hade Guldheden kämpat till sig ett par chanser också så målet i sig var inte helt oförtjänt.

Andra perioden är inte mer än minuten gammal när Guldheden jobbar till sig bollen på mittplan och skjuter in 3-3 från långt håll.

Vi skapar mängder med chanser i den här perioden men skotten går hela tiden utanför.
Än den ena och än den andre kommer i lägen som är helt otroliga men det vill sig inte med avsluten.

15.58 är det istället Guldheden som tar ledningen med 4-3.

Inför trejde perioden beordras lugnare skytte med fokus på sikte istället för kraft och vi går också ner på två kedjor.

Guldheden börjar att bolla bollen passivt mellan i sin pointtriangel utan någon större anfallslusta så efter ett par minuter går vi över till helplanspress.

Vi börjar genast att vinna boll och Guldheden får det jobbigt.

6.21 kommer Ole loss på högerkanten och drar sig ner bakom mål och lägger in en fin passning till Henrik som klappar in bollen i nät. 4-4.

7.11 är vi dock lite för öppna och de kontrar från kant till kant och gör 5-4.

9.42 jobbar Ole bra igen och kommer åter runt på vår högerkant och lägger denna gång bollen till Benjamin som slår in 5-5.

12.21 kommer reprisen på föregående mål och det är samma huvudfigurer. Den här gången är målvakten ytterst nära att rädda men bollen bra SKA in i mål och vi har 5-6.

13.27 Blir en Guldhedenspelare utvisad efter en hård träning av Jonas Emtervall på vår högerkant. En betydligt mildare trängning av den sorten har vi åkt på en ödesdiger 5-minutare på i en match men denna renderar endast en tvåa.
Vi spelar riktigt bra i powerplay men det blir inte mer än några vassa chanser.

Vi fortsätter sedan att skapa chanser men gör inga fler mål i matchen.

Efter vårt ledningsmål har vi gått tillbaks till vårt ordinarie försvarsspel igen och Guldheden skapar inte mycket. De har ett läge där bollen ligger fri och vi har öppen kasse men det reder ut sig.

Sista minuten tar Guldheden ut målvakten och jobbar på runt sargerna i vår zon men lyckas inte forcera in något mål. De slår en stenhård boll genom vår zon mot bortre stolpen där en kille dyker upp men han är chanslös att få träff på den.

Segern var skön men siffrorna hade kunnat bli mycket större. Ett plus för oss är den sanslöst goda stämningen och kampandan som kommer fram hela tiden trots motgångar. Vi hade en hel del domslut som inte gick vår väg men vi bet ihop och när flytet kom för oss var det Guldheden som klagade på domarna. Föredömligt agerande av oss.

Kedjan med Benjamin, Ole och Henrik stod för fem av våra mål och fungerar grymt bra. De andra två kedjorna hade också mängder med bra chanser och hade med lite flyt kunnat göra några mål vardera.

Patrik gjorde en stabil insats i kassen och fick några svåra skott på sig men svarade för några riktigt fina räddningar också.

Av backarna tycker jag att Anders Brisme jobbade benhårt för att freda kassen och följde också med upp i anfallen mycket bra. Alla backarna var annars väldigt stabila.

En skön seger inför juluppehållet och nu gäller det att inte lägga alltför mycket skinka på låren under de lediga dagarna. Det blir ett par stenhårda pass som uppstart i januari.

Eftersom Guldringen förlorade med 2-5 mot Sportlife så firar vi jul som fyror i serien!

Såhär snygga var vi under matchen eftersom vi missat att Guldheden inte hade rött på sig.