Välkommen till Ryssfemmor!


lördag 5 december 2009

Lerum krossade Frölunda IBKs P91or.

"Roade" mig med att besöka Frölunda Kulturhus och matchen mellan Frölunda och Lerum i förmiddags. Frölunda ställde upp med ett lag bestående av 4 st 91or, 3 st 92or och 5 st 93or. Av de 11 utespelarna brukar 7 normalt sett gå som backar.

Det hade kommit ett antal återbud till denna match så därför såg det ut som det gjorde.

Jag hade inte mer än satt mig innan Lerum gjorde mål efter 1.41. Jag tror att målskytten gick bakom buren och fintade mot målvaktens högra stolpe och lade in bollen vid vänsterstolpen.

Därefter trillade målen in i en strid ström.

Min bild av matchen är att Frölunda, helt naturligt, saknade ett grundspel att falla tillbaks på. Killarna är självklart inte samspelta och det kan man ju inte begära när man måste stuva om backar till forwards.

En del backar på forwardsplats hade också mycket svårt med skillnaden i tempo som det innebär att kliva upp ett steg i banan.

Pontus Lindqvist hade huvudet med sig och släppte hela tiden bollen kvickt och klokt och gjorde en riktigt bra match utan att försöka överarbeta med bollen hela tiden.

Backarna i Frölunda fick också svårt att hitta spelalternativ uppåt i banan så det såg tidigt lite nervigt ut.

Mot slutet av matchen kom Daniel Menschik upp lite i banans mitt och hotade för skott och då kom det också lite fler lägen framåt.

Victor Coppen gjorde en helt ok match. Fortfarande kan han dock hota framåt, eller åtminstone finta hot framåt, mer för att skapa större ytor för sig själv.
De bästa matcherna han gjort har han gjort när han tänkt riktigt offensivt i förstaläget.

David Gudmunds har i alla fall en basröst att falla tillbaks på.
Kanske ska han testa för Idol nästa säsong?

Rasmus Durgé kämpade på bra. Han kan vara lite mer attackerande vid sarg och våga slå den korta tidiga passningen lite oftare och mer konsekvent så blir det riktigt bra. Rasmus la sedan en pizza på vägen hem så han spelade i dåligt skick.

Alexander Östman klev av med känningar av influensavaccinet.

Bäst av Frölundagubbarna var David Torberntsson som fick upp riktigt bra fart och kunde vända upp spelet från fria ytor i framförallt tredje perioden.

Tim hade lite oflyt på en del av målen och han ska inte lastas för hårt.

Med lite annan lagkonstellation hade det blivit en jämnare match men Lerum hade troligen vunnit ändå till slut. Deras 8-0 var ett riktigt läckert mål med spel zick-zack diagonalt över banan och mål i tom kasse.

Som lagkapten kan det också vara bra att läsa spelet en del för att titta på vilka bitar som eventuellt kan justeras. Generellt sett är det ju halvkul när publiken ropar man det kan vara BRA att lyssna ibland också. . . ;-)

När samme kille gång på gång dels agerar lojt och dels har en egoistisk bollbehandling kan det vara bra om kaptenen tar ett snack med denne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar