Välkommen till Ryssfemmor!


tisdag 29 december 2009

Pixbo Wallenstam tog hem HJ18 i Storvretacupen

Efter en rafflande final som avgjordes på straffar kunde Pixbosklanen sträcka armarna i luften i en lättnadens segergest.

"Stoneface"-Axelsson i Pixbos mål stod för ett par riktigt fina räddningar under straffsavgörandet och avgjorde därmed matchutgången. Han var även riktigt vass under matchens gång.

Huddinge inledde klart starkast och hade ett par heta lägen för att göra första målet innan Pixbo fick fatt i bollen och började spela runt i sin pointuppställning.
Det blev mycket spel runt sargerna utan att det egentligen skapades någonting.

Plötsligt kom det en spelvändning där tre Huddingespelare sprang på linje mot Pixbos mål och de två Pixbobackarna hamnade på hälarna vid mittlinjen. Bollen gick från Huddinges högerkant ut till vänsterkanten där vänsterforwarden kunde raka in bollen i tom bur.

Pixbo kvitterade senare genom Christian Reichenberg som löpte in mitt i Huddinges zon och fick bollen och drog iväg ett rappt direktskott i nät.

Matchen var sedan väldigt tät. Pixbo bjöd Huddinge på ett par chanser genom indianpass som var helt onödiga men jag antar att nerverna spökade. Bland annat hände detta vid ställningen 2-2 och ca 50 sekunder kvar av speltiden men Huddinge sköt två millitmeter utanför . . . *Phiuu*.

Huddinges andra mål kom efter ett skott från högerbacken som stod i mittcirkeln och drog på. Det blev retur och bollen studsade i gröten och landade till slut inne i målet.

Pixbo kvitterade genom, tja vad hade han för nummer nu då..., en kille som dittills i matchen haft det lite tufft men lyckades med 2-2-målet.

Straffar är ju sedan alltid ett vågspel och denna gång var det alltså Axelsson i Pixbos mål som var definitivt vassast av alla. Kul att se att han kunde bjuda på ett leende till slut också. Under matchen såg han enormt pressad ut eller är det möjligen hans fokuserade look...

Vi gratulerar Pixbo till cupsegern!

*********************************************************************************

En annan liten kuriosa är att Lindås föll mot Tapanilan Erä.
Det skulle vara kul att veta hur många 92:or det fanns med i det finska gänget.
När vi mötte dem i Viking Line Cup för några år sedan tror jag det blev 2-5 till finnarna men det hade kunnat bli 0-17 till dem.
En värre utspelning har jag aldrig varit med om men jag har för mig att det var vi som tog ledningen med 1-0 genom ett långskott av Joel Ottgård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar