Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 5 december 2010

Vad har egentligen Erik Niva för hjärna?

Ni har säkert stött på den lille ettrige killen som sitter i studion vid olika fotbollsprogram. Han pratar i ett högt och ettrigt tempo med lite lätt avrundade meningar som om han alltid vill fortsätta lite till och oftast lite till men väljer till slut att svälja meningen.
Det sjunger i språket och analyserna är alltid klockrena och studiokamraterna sitter alltid som fågelholkar och lyssnar.

Killen jag skriver om heter Erik Niva och har sitt ursprung i mina gamla trakter uppe i Malmberget.

Enligt Wikipedia började Niva sin karriär som fotbollsjournalist för FourFourTwo i London. Därefter har han skrivit böcker om fotboll och deltagit i TV-program omvartannat.

2009 utsågs Erik Niva till bäste krönikör, bäste bloggare och bästa sportjournalist alla kategorier vid Svenskafans omröstning om "Guldskölden".

Lite kuriosa om honom är att han deltagit i TV4s "Farmen" och där utgett sig för att vara miltant vegan.
I forum på nätet kan man läsa att en del undrar vad han är för en och just det faktum att han påstod sig vara vegan under programmet fast han inte är det har väckt en del frågetecken.

Tydligen så berodde lögnen på ett projekt/test på Journalisthögskolan där han ville se hur en dokusåpa fungerar ifrån insidan. Han lär ha burit skinnattiraljer och dessutom sagt sig fira med en hamburgare utan att någon reagerat över det i programmet.

Jag misstänker att Erik är av samebakgrund och att då vara vegan måste vara ett rejält avsteg ifrån det konventionella.

Kort sagt så verkar han ha en hel del humor killen.

Hursomhelst så är han en otroligt kunnig fotbollsjournalist.
Det verkar inte finnas en enda spelare som han inte har fakta om när han sitter i TV och mellansnackar. Du kan ta vilken anonym brittisk spelare som helst och Niva kan dra fakta om skador och tränarrelationer och statistik blandat med skvalleravslöjanden om killens bowlingvanor.

Så det är ju inte utan att man undrar över hur Erik Nivas hjärna fungerar egentligen och hur han hinner med att samla all denna fakta?

Niva är alltid intressant att lyssna till och så finns det ju en sak till jag undrar över. Varför har de alltid en rubrik på annat språk i sin blogg, han och Simon Bank?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar