Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 12 december 2010

Sexiga Högsbo fortsätter med sin svit . . .

. . .av icke-vinster. . . och sex mål i snitt.

För tredje matchen på raken gjorde Högsbo AIK sex mål. Dessvärre gjorde motståndarna sju denna gång och det betyder förlust.

Annars var det en match där vi verkligen gjorde allt för att bjuda motståndarna på chanser. Den första perioden såg det ut som att flera av spelarna tänkte mer på den följande lagfesten än på matchen. Indianpassen kom på löpande band.

Att en del av spelarna inte vill lyssna på andra instruktioner än att ALLA ANDRA på banan måste röra sig annorlunda gör ju inte saker och ting lättare. I matchsituationer blir jag så förbannad på detta att jag kan bita näsan av dem och då är det bättre att gå därifrån.

Att stå och "stamma" med bollen vid fötterna är som att be om att bli attackerad och satt under press.
1. Spela bollen snabbare när den kommer till dig.
2. Sätt fart på fötterna i sidled eller framåt.
3. Rör dig kvickt bakåt.
4. Finta din motståndare genom att fejka långboll, kroppsfinter, tittfint, passningsfint, skottfint och diverse andra specialvarianter.
5. SLÅ DEN DÄR LÅNGBOLLEN TIDIGARE.
6. HAMNA INTE PÅ HÄLARNA MED BOLLEN MELLAN DINA FÖTTER! SLÅ HELLRE UT BOLLEN ÖVER SARGEN.

Matchen kryddades av att två tidigare IBK:re nu spelar för Högsbo AIK.
I övrigt var förutsättningarna givna.
IBK Göteborg jagar serieledningen och Högsbo AIK försöker att undvika nedflyttning.
Högsbo saknar allt flyt som kan göra att man vinner matcher utan istället är det ständigt motlut och oflyt. Bollarna studsar fel och domarna dömer emot och skotten går utanför istället för in.

IBK Göteborg gjorde 1-0 efter att vår back satts under press för andra gången under matchen och för andra gången slagit ett indianpass. Målskytt blev Hedvin framspelad av Magnus Mårtensson.

9.56 gjorde IBK Göteborg 2-0 genom ett frislag där deras variant inte var mer avancerad än att skytten sköt rakt fram i mål. Grattis IBK idag är det fria frislag...Yihaa! Målskytten var Magnus Mårtensson.
Hur garderar man sig emot såna frislagsmål?
Fem snubbar är på planen och ingen är mitt framför bollen. . .alltså mellan bollen och målet.
Teddybjörnen Fredriksson. Ja så hette han. Jag var bara fyra år och . . .

16.16 återfick vi i alla fall lite hopp genom Dima Wollding som fick bollen på halvplan och satsade på ett skott som slank in vid nålvaktens högra stolprot. 2-1 och HAIK hade lite häng.

18.46 blev IBKs nr 7, Hedvin, utvisad för slag bakifrån tror jag. Han jagade i alla fall ikapp Mårten Forslund på mittplan och utvisningen var solklar.

Vi lyckade inte nyttja läget.

2-1 till IBK Göteborg efter första perioden och vi hade arbetat oss in i matchen allteftersom. Inledningen var IBKs och de hade ytterligare ett par riktigt vassa chanser i perioden men Dian Camacho mellan stolparna var bra idag.

Andra periodens fortsatta powerplay gav tre hårda skott av Andreas Dahlgren men på det första satt målvakten i vägen. Det andra gick på en motståndare och det tredje gick utanför.

0.55 fick Dian åter göra en vass parad.

1.12 spelade Joakim Östling fram Jonas Emtervall på kanten och Jonas avancerade ett par steg innan han klpaade på och bollen gick in över målvaktens axel. 2-2 och plötsligt var vi med i matchen på allvar.
Kul!

3.33 hade IBK återigen en bra chans där Dian räddade.
I övrigt var det Högsbo som hade de vassaste chanserna efter målet och 3-4 minuter därefter. Bland annat satte Ole Windahl ett skott i ribbans underkant.

7.08 drog IBk Göteborg ett skott utanför vid ett frislag.

7.32 gjorde IBK 3-2 genom Peter Larsson framspelad av Mattias Jensén.

8.17 kvitterade vi genom Kim Sandås som stötte fram och perfekt förvaltade Ole Windahls perfekta passning från bakom motståndarkassen. Bollen satt i vänstra klykan och det betydde 3-3.

Vår förstakedje fortsatte att vaska fram chanser och Ole var fri och Jacob hade bra lägen men skotten gick utanför.

Strax innan elfte minuten bjöd vi på ytterligare ett indianpass men vi klarade oss ifrån bakängesmål.

12.27 var det någon som sköt ett skott. Jag vet inte om det var vår back eller vem det var men framför mål dök Micael Edvardsson upp och tog vara på returen men målvakten räddade och stötte ut bollen på IBKs back som stötte in bollen i egen kasse. 4-3 till oss och vi hade för första gången ledningen i matchen.

15.27 hittade Ole Windahl åter en fri spelare som kunde ladda och prickskjuta in 5-3 uppe i ena klykan. Riktigt snyggt mål av Anders Brisme.

Strax därpå tvingade IBKs Hedvin vår målvakt Dian Camacho till en bra räddning.

18.40 fick vi Micael Edvardsson utvisad av diffusa anledningar.
IBK Göteborg fick ett frislag och samtidigt tappade Micael sin klubba. Klubban skyfflades iväg av IBK spelare. Micael hämtade klubban och när han väl fått fatt i den hade IBK slagit frislaget och där fick Micael fatt i bollen precis framför deras skytt. Då blåser domaren för låsning av klubba. Jag som trodde det handlade om avstånd men det var det ju tydligen inte.

Jag tror faktiskt att domarna ändrade domslutet. Först tänkte de blåsa för avstånd vilket det alltså inte var. När de väl hade blåst insåg de misstaget och då hittade de en annan anledning till utvisningen.

IBK är duktiga på powerplay så vi väntade oss en anstormning och den kom också.
De behövde bara knappt 40 sekunder för att göra hål på oss. Målskytt var Peter Larsson assisterad av Emil Håkansson. 4-5 i periodpaus alltså.

Tredje perioden inleds återigen av att vi bjuder på en indianpassning men Camacho gör en strålande räddning.

Mårten Forslund skapar en chans men IBKs keeper är tät.

2.23 räddar deras målvakt bollen och den ystre Dima Wollding är framme med klubban.
Situationen är känslig av flera anledningar. Vi har tidigare under matchen haft en palaver då en av våra spelare sökte en fri boll med klubban och nu ser IBKarna parallellen. Dessutom är ju inte Dima särskilt poppis hos IBKarna sedan tidigare.
Robert Carén känner ishockeytakterna vakna och han måste ju minsann agera polis i situationen så han börjar bråka och åker ut på 2+10 minuter.

Vi skapar inte särskilt mycket under powerplay.

Med ca 40 sekunder kvar av powerplay så blir dessutom vår Andreas Dahlgren utvisad och även det är en absurd situation. Andreas tappar sin klubba och tar upp den. Samtidigt som han böjer sig ner bumpar han i, eller om IBKaren bumpar i honom, motståndaren och åker ut för obstruktion.

Andreas borde ha nigt som en riktig dam så hade det aldrig blivit utvisning.

Vi klarar utvisningen utan påhälsning i nätet.

Strax efter utvisningen har Ole Windahl åter ett jättebra läge men bollen vill inte in. Senare vinner Micael Edvardsson bollen på mittplan och spelar galant fram Jonas Emtervall som testar målvakten med ett skott.

10.01 har vi kommit ur position helt och IBKs Mattias Jensén gör en fin prestation när han drar två spelare och går emellan dem och hänger in kvitteringen till 5-5.

Här någonstans under matchen skadar sig IBK back framför målet och spelet blir sent avblåst. IBKarna klagar över att vi inte varit sportsliga och slutat spela direkt men faktum var att det var deras egna spelare som fortsatte anfalla när deras kille låg framför deras bur.

IBK är ju sportsliga så de säger att de ger oss frislaget.
Yep, det gör de. Genom att slå en lång och hög lyra mot vår vänsterback och samtidigt sätta press på honom med två forwards.
Putte klarar dock ut situationen bra.

Vi tar Time-Out.
Spelsystemet ändras och formeringarna görs om så att vi ska ha de hetaste spelarna inne.

Spelet ser helt kaiko ut och IBK pressar plötsligt på utav bara helvete och skotten viner runt vår kasse. David Hedvin bl.a. drar ett par skott just utanför där han står i bra läge.

Vi ändrar strax spelsystem igen och då ser det bättre ut.

11.59 är det vi som haft ett frislag i deras zon och vår satsning går inte hem utan de bryter och kontrar in 6-5 istället. Återigen är det Hedvin som är målskytt.

13.53 är det vår tur att kvittera genom Kim Sandås som målar på assist ifrån Anders Brisme. 6-6 och en jämn period.

Lite efter målet spelar Dima Wollding fram Andreas Dahlgren som rycker sig loss och kommer fri med målvakten men skjuter utanför. . .

17.54 kommer så avgörandet. Det är vi som har bollen och ska spela framåt men åter blir vi lite för ivriga och slår bollen på deras spelare som kan kontra och slå in 7-6. Målskytten heter Olle Engström.

Innan matchen är över hinner Dima Wollding dra ett skott som målvakten räddar och Jacob Öryd och Jonas Berg skapar ett jätteläge tillsammans men bollen går inte in.
Vi har ju liksom gjort våra sex redan. . .

IBK Göteborg vinner rättvist och det är inte så mycket att snacka om. Vi får vara nöjda med att ha spelat en jämn match och får jobba vidare för våra poäng i serien.

Matchens lirare måste ju bli David Hedvin som gör två mål och annars också utgör ett ständigt hot.
För Högsbo AIK är det Ole Windahl som återigen är bäste spelare.

Dian Camacho svarade för många fina räddningar. Roligast var dock hans utkast där när IBK hade pressat oss i typ 2.5 minuter och Dian fick fatt i bollen och skulle kasta ut den och kastar rätt i famnen på deras spelare mitt i slottet. *Phiuu*

Ok. Återigen en förlust för Högsbo AIK men ändå finns det en del positiva saker att ta med sig. Anfallsspelet såg bitvis riktigt bra ut. Vi åkte inte på så många spelvändningar som tidigare eller så var vi i alla fall med på dem på ett annat sätt.

Vi fick ett gäng nya målskyttar idag och det berodde på våra ändrade direktiv i anfallet och det är mycket skoj.

Benjamim Holmström bidrog idag med väldigt mycket och det var otroligt värdefullt att han kom in i bilden.