Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 19 december 2010

Kihlström hopplös på hopplösa Åby. . liksom Kolgjini

På Åby gäller det bara att inte hamna med Svarte Petter när spetsplaceringarna ska delas ut.
Frågan är om spetshästen kommer att släppa och ifall den som tar över spets släpper i sin tur?

Tipsförutsättningarna blir inte de bästa med de här styrningarna att brottas med.
I första V75:an släppte Kontio ledningen med Avanto till hårt satsande Kolgjini och Ridgehed Cahore.
Kolgjinis kuse kallnade totalt 4-500 meter innan mål vilket satte Kontio på pottkanten. Avanto spurtade strålande men räckte inte fram.

I andra loppet fick Brian Key ett perfekt lopp i andra utvändigt men den kusen är ju alltid blöt till slut.
Favoritvinst igen.

I tredje loppet syntes inte favoriterna till utan här gick Rio de la Plata bäst.

I fjärde kom inte favoriten Com Valle iväg på ett bra sätt och andrahandsfavoriten Perfect Toll hamnade i dödens. Perfect Toll avslutade bra men än starkare var Björn Goops Hazard Brodde från spår tolv.
Kihlström styrde här nr 11 Yesterday Weather som låg bra till för att glida ut i slagläge men Kihlström är ju de passiva styrningarnas mästare så han satt kvar invändigt. Tredje invändigt blev snabbt fjärde invändigt och femte invändigt. "Gubben i lådan" dök sedan aldrig upp i loppet utan blev kvar i lådan. Som han alltsomoftast blir.

I femte segrade favoriten ifrån spets. Lizas Irja svarade också ärligt på angeppet på open stretch.

I sjätte loppet körde Björn Goop och Flemming Jensen hårt om täten och till slut gav Goop upp och släppte till Jensens K.K. Logistic. Eftersom Goops häst hade mycket krut kvar in på upploppet var utgången given när open stretch öppnade sig.

I sista avdelningen lyckades Kolgini hålla favoriten Eliott Hall i trav i början av loppet trots att hästen gick som på nålar. Men...som vanligt med Kolgjinis styrningar så är ju galoppen aldrig långt bort och med ca 500 meter kvar kom så galoppen för favoriten. Goop hade skickligt styrt ut Baht Launcher i banan och spurtade strålande.

Tre sexor och 24 femmor och inte så mycket att snacka om. Goops Hazard Brodde gick jäkligt bra och var svårfunnen även om den hade haft ett bättre spår. Nu ger ju Goop alltid sina hästar chansen till skillnad mot Kihlström. . . och Kolgjini och på det kanske man borde ha haft med honom ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar