Välkommen till Ryssfemmor!


söndag 5 december 2010

Sexigt Högsbo AIK

Söndag söndag och det väntas match i Flatåsskolans gympahall.

Jag är jättenöjd med de uppfräschade omklädningsrummen och det nyinlagda golvet och den förbättrade belysningen. Tyvärr blev ju inte hallen större. Och det finns en resultattavla i hallen men den får vi inte tillgång till av olika skäl.

Lagen som kommer på besök gnäller som hungriga hyenor om både ditten och datten och man kan ju inte låta bli att fundera över vilka villkor de själva råder över.
Tror de på riktigt att en klubb som Högsbo AIK på egen hand kan bygga ut hallen eller sätta in resultattavlor och hela faderitten. Tror de här lagen att det bara är att välja spelplats på egen hand?

Nåväl, jag kan tala om att så inte är fallet.
Göteborgs stads Idrott- och Föreningsförvaltning bestämmer det mesta och sätter ihop ett spelprogram tillsammans med Göteborgs Innebandyförbund.
Högsbo AIK har alltså inte en egen vaktmästare eller byggmästare eller jätteplånbok att tillgå.

Vi brukar allt som oftast säga att vi skulle tjäna på att spela på en större plan.
Statistiken visar också att vi brukar gå bättre på större plan. Vårt spel passar sig bättre för större plan. Så var glada att ni får spela på en mindre plan ni som besöker oss.

Ok, nog om det.
Samlingen inför matchen börjar femton minuter efter utsatt tid eftersom alla inte är samlade förrän då.
Bara en sån sak kan ju få en att bli smått irriterad redan innan matchen och att sedan höra "hyenorna" gå igång om hallen så blir man än mer irriterad.

Nåja.
Matchdags.

Guldheden inledde starkt med ett skott i ribban nästan omgående och vi såg lite yrvakna ut. Bland annat bjöd vi på ett indianpass och fladdrade runt hej vilt.

Snart kom vi igång och Ole Windahl hade ett par fina chanser innan Robert Larsson fick ett jätteläge efter framspelning av Ole som blev framspelad av Jacob Öryd.
Robban hamnade helt solo med målvakten som gjorde en strålande reflexräddning med högerhanden.

Sedan hade Guldheden åter ett par chanser och Dian Camacho i målet fick arbeta lite. Strax därpå hade Guldheden även ett ledningsmål i kassen men det blev bortdömt för offside i målgården.

6.44 snappar Dima Wollding upp en boll på mittplan och siktar in sig och hänger in den i borte kryllan via ett långskott, 1-0 till Högsbo AIK. En kanonstart för Högsbo och även för Dima.

11.15 vinner Guldheden bollen vid sin högra sarg och sparkar ut bollen till en spelare som sticker iväg mot vårt mål och byter planhalva innan han drar in den vid borte stolpen. 1-1.

Efter det blir det lite avvaktande spel.
Vi drar ett flertal skott på täckande spelare och vi har bråttom bråttom.

Med ca fem minuter kvar kommer Guldheden i ett rätt bra läge på högerkanten och drar iväg ett skott som Dian räddar med högra stortån. *Phiuu*

I slutet av perioden kommer Oskar Widäng fri med målvakten och kör en dragning som vi inte sett sedan Kenta Nilsson fintade bort USAs målvakt någon gång på 80-talet.
Men målvakten lyckades ändå slänga sig och rädda. Två svettiga prestationer där. Kul att se!

Andra perioden började starkt av oss och vi skapade genast en dubbelchans genom Anton Sjölund Jurado och Jacob Öryd och följde upp det med att Robban slog in bollen i nät men domaren blåste frislag för oss exakt samtidigt.

Ole kom i två fina lägen varav ett på en kontring men målvakten räddade båda gångerna. Gustaf hade läge att raka in bollen efter en framspelning av Foppa men siffrorna stod sig.

Till.
2.14 Då Oskar Widäng bröt vid sargen och spelade in bollen till Jacob Öryd som avancerade över halvplanslinjen och drog upp bollen i målvaktens vänstra kryss. 2-1 till Högsbo AIK.

Vi fortsatte att spela starkt och Ole kom återigen i ett kontringsläge och drog en backhand längs backen som målvakten räddade.

Sedan var det Guldhedens tur att skapa ett läge men Dian räddade med kroppen.

4.57 blev Guldhedens Magnus Ringström utvisad för upprepade förseelser.
Vi skapade en del chanser men bäst var Jacobs snärt upp i ribbklykan och ut.

Sedan spelade Guldheden mycket vasst i ett läge där de sågade sig igenom oss och sånär fick ut bollen till en fri gubbe på kanten. Eller egentligen fick de ut bollen till honom också men han fick inte träff mot den öppna kassen.
Snyggt spelat annars.

Vi fortsatte att skapa chanseroch Ole var där hela tiden med läge efter läge.
Andreas Dahlgren kom i ett friläge men målvakten räddade.

I detta skede av matchen kändes Guldheden rätt frustrerade. Det var mest Högsbo för hela slanten och Guldheden började trycka på mer och mer i duellerna för att vinna boll.

10.05 kulminerade duellerna med en sammandrabbning mellan Högsbos Mårten Forslund och Guldhedens Oskar Lingman och båda åkte ut för fasthållning.

11.57 blev Guldhedens Lars Lönnby utvisad för upprepade förseelser.

Vi skapade inte något av större värde under utvisningen.
Det var först strax efteråt som Ole stänkte in 3-1 framspelad av Andreas Dahlgren.
Tid 14.09.

I samband med målet tog Guldheden Time-out.

14.58 blev Joakim Östling utvisad för obstruktion.
Aj aj. En gratischans för Guldheden att komma ikapp.

Mycket riktigt. 15.26 slog de ett diagonalpass till en fri Emil Anderberg som sköt ett kanonskott till 3-2. Assisten kom ifrån Patrik Henriksson.

Guldheden hade häng i matchen trots ett klart chansövertag för oss.

Vi fortsatte sedan att producera chanser. Oskar Widäng var den som sedan testade målvakten med två skott men målisen höll tätt.

Dian fick sedan göra en viktig räddning för oss.

19.59 hade Oskar vunnit bollen vid sarg och Foppa kom rusande över planen och ropade på en lång boll som också kom. Foppa fick långbollen och stötte fram den innan han slog in den i nät på volley. 4-2 till oss med en sekund kvar av perioden och riktigt stiligt mål dessutom.

Vi fick sedan en kanoninledning på tredje perioden.
1.11 gjorde vi 5-2 genom Foppa som slog in en retur på Dima Wolldings ribbskott.

Vi hade sedan bra lägen genom Ole och Foppa igen men skotten gick utanför innan Guldheden kom i ett jätteläge och drog skottet utanför.

3.44 gjorde Guldheden ett riktigt fint mål. De hade Christian Svensson löpande längs sargen och vi agerade passivt i försvaret och tillät honom att kontrollerat spela in bollen i slottet där Ledstam dök upp och klappade in 5-3.

5.26 blev vår Thomas Ekstedt utvisad för hårt spel tillsammans med tidigare målskytten Ledstam efter ett gruff vid vårt mål.

Tyvärr bjöd vi Guldheden på ett kontringsläge med precis den passning vi pratat om att inte slå och de nyttjade läget genom att kontra in 5-4 efter 6.52.
Guldheden hade nu flytet och jagade oss.

Fortfarande var det dock vi som skapade flest chanser.
12.10 kom Robban löpande mot deras mål och med sig hade han Ole och Jacob och mot sig hade han en back och målvakten. 3 mot 1 alltså och Robbans skott räddades av målvakten.

Guldheden stack emellan med en chans innan det var vår tur igen och denna gång var det Gustaf Lundgren som skapade en chans som vi inte nyttjade. Strax därpå sköt Jacob Öryd ett skott som målvakten räddade med hjälmen.

Dima Wollding spelade fram Ole till ett läge där målvakten räddade.
Guldhedens Erik Flood var riktigt duktig mellan stolparna idag.

16.33 körde Dima med ett snurrpass som hamnade hos en överraskad Ole som stötte bollen utanför.

17.30 ca kommer Foppa löpande med bollen in i deras zon och het som en spis försöker han ta sig an tre Guldhedare som köttar in klubborna mot honom.
Stickor och strån ryker men ingen av domarna är sugen på att lyfta pipan utan istället kontrar Guldheden och slår, 17.36 in kvitteringen genom Emil Anderberg assisterad av Fredrik Krantz.

Vi tar en time-out.
Strax därpå får Dian göra en kanonräddning på ett jätteläge för Guldheden.

19.00 blir Guldhedens Magnus Ringström utvisad igen. Fasthållning denna gång.
19.02 spelar Andreas Dahlgren fram Jacob Öryd som klipper till direkt och bollen studsar på en fot och in i mål. Ett grymt skönt mål och jag har perfekt synvinkel där jag står och ser bollen vara på väg in i bortre burgaveln över målvaktens ben när en fot dyker upp och styr in bollen i semihöjd i nätet. 6-5 till oss och nu är väl ändå segern nära.

19.41 pressar Guldheden på och har flera lägen kring vår kasse och till slut tvingas Putte ta ett slag som leder till en utvisning.
Aj aj aj.

Under utvisningen ger Guldheden oss chansen att avgöra.
De har plockat ut sin målvakt och tagit in en extra utespelare.
Dima Wollding vinner bollen och lyfter den i en hög lyra mot deras kasse. Bollen landar alldeles precis utanför deras högra stolpe. Det är svårt att se hur nära ifrån min vinkel men det kändes riktigt riktigt nära.

Tretton, Tolv, Elva, Tio, Nio . . . aldrig har sekunderna gått så sakta.
Guldheden pressar på runt vår kasse och ger oss inte chansen att komma nära bollen.
Till slut så hittar de också ett perfekt inspel till herr Ledstam som rakar in 6-6 med åtta sekunder kvar av matchen. Framspelare är Christian Svensson.

6-6 för andra matchen i rad.

Jag tycker vi spelar rätt bra på det stora hela och det finns en del positivt att ta med sig.

Att Dima får göra mål i sin debut för oss är ju skoj och det var ett fint mål också. Därtill hade Dima ett ribbskott som gav en assist och en snurrpassning som sånär gav något den också.

Vi har kanske lite flax, Foppa håller väl inte med, vid 4-2-målet och även vid någon av deras chanser men vi har haft så mycket otur hittills så det är inte mer än rätt om det jämnar ut sig lite.

Oskar Widängs dragning tar jag gärna med mig som en fin sak ifrån matchen. hoppla, var kom den ifrån? Snyggt!

Jag har bra koll på målen vi släpper in och vet både varifrån de kommer och varför de får lägena och det är saker som vi kan jobba med.

4 kommentarer:

  1. Bra matchbeskrivning.
    Bra att du ger lite positivt till båda lagen oxå.

    SvaraRadera
  2. Jomenvisst. Tackar tackar!

    Mina referat brukar ju i ärlighetens namn var lite enögda och Högsbobetonade men det beror mest på var fokuset ligger. Jag har t.ex. sällan tillgång till namnen på målskyttarna i andra laget och då blir ju de killarna aningen anonyma.

    Det blir ju också lite av minnesanteckningar inför framtiden av reffen.

    Sedan blir man ju lite förbannad när det egna laget släpper bakåt och då har man ju inte samma rosaaktiga skimemr över situationen som de andra har. Det hör till. Jag är ju inte precis en betald och objektiv reporter på en seriös blaska. . .

    //Anders

    SvaraRadera
  3. Kolla in ditt eget referat om de här två killarna Robban och "Foppa".
    Den första kommer solo med två medspelare med sig och passar inte bollen. Vad är det för junis?
    Den andre snubben verkar ha hybris och försöker ta sig igenom tre motståndare.
    Dessa två misstag kostade er troligen matchen.
    För din skull hoppas jag att både robban och Foppa fick veta vad deras misstag kostade.

    Hälsningar

    Tompa
    Det här är ju kul. Jag kanske dyker ner och coacher er någon dag.

    SvaraRadera
  4. He he . . .
    Tja du Tompa.
    Du kanske kan påverka trenden åt rätt håll.
    Vi blir bara fler och fler coacher i laget så en till gör ju ingen större skillnad. Hör av dig du och kom ner en kväll.

    Angående Foppa och Robban så är det inga omedvetna killar. De märkte själva av sina misstag men sedan är jag inte så hård i mitt omdöme att jag säger att de kostade oss matchen.

    //Anders

    SvaraRadera