Välkommen till Ryssfemmor!

söndag 5 december 2010

Tre mål av Emil Kronaas i slaget om Hisingen

I fredags slog Billingsfors Innebandyklubb Lindome IBK på bortaplan med 7-4 och klev därmed förbi IBF Backadalen i tabellen och upp på förstaplats.
Därmed satte Billingsfors lite press på Backadalen inför deras match mot Kärra IBK.

Matchen flaggades upp som en drabbning om vilket lag som är starkast på Hisingen och inramningen var fin med mycket publik och stort drag kring evenemanget.

Det gick bara drygt en minut så gjorde Henrik Delborn 0-1 assisterad av Peter Hugosson.

4.53 fick Kärra chansen att spela powerplay men läget utnyttjades inte.

8.52 gjorde Emil Kronaas sitt första avtryck i protokollet när han assisterad av Maximilian Ziegler kvitterade till 1-1.

15.03 fick Kärra åter chansen att spela powerplay och då vilade de inte på hanen utan drog in 1-2 genom notoriske målskytten Johan Selindh assisterad av Henrik Delborn. Tid 15.06.

17.01 åkte Kärras Martin Svensson ut för fasthållning och det läget utnyttjade Backadalens Björn Lindqvist till att kvittera till 2-2. Han assisterades av Anders Lindberg. Tid 17.30.

Enligt matchrapporterna spelade Kärra riktigt bra i denna period och de var även nöjda med spelet själva och tycker att de gjorde en av de bättre perioderna under säsongen.

Backadalen fick sedan en kanonstart på andra perioden genom att Alexander Voutsinas kunde göra 3-2 assisterad av Thomas Andersson redan 1.31 in i perioden.

Tungt för Kärra som för första gången tappade ledningen i matchen.

Kärra var dock inte alltför nedslagna och det gällde framförallt inte duon Delborn/Hugosson som 3.02 kvitterade och det var åter den förstnämnde som var sist på bollen.

6.33 var Alexander Voutsinas åter på målhumör och denna gång fick han hjälp av Anders Lindberg att sätta bollen. 4-3 till IBF Backadalen.

14.00 blir IBF Backadalens Thomas Andersson utvisad för slag.
Återigen ett bra läge för Kärra att göra mål.

Men så blir det inte utan istället är det Emil Kronaas som i boxplay gör 5-3 efter 14.49.

. . och det bär sig inte bättre i Kärras powerplay än att Emil även kan göra 6-3 i SAMMA boxplay efter 15.25.
Aj aj aj Kärra. På en och en halv minut har Backadalen snott matchen och vikt ihop den och stoppat ner den i fickan och börjat fundera över vilken pizzeria som blir värd för segerfirandet.

15.44 blir så Martin Svensson utvisad för andra gången i matchen och det blir han tillsammans med Backadalens Johan Astvik. Båda verkar ha spelet hårt spel mot varandra.

4-1 till IBF Backadalen i denna period och det var ändå comebackande målvakten i Kärra Peter Holmberg som var bäst hos Kärra.

Tredje perioden blir en tät tillställning där båda lagen ligger rätt i positionerna och håller tätt.

10.20 dyker Backadalens och seriens skyttekung Björn Lindqvist upp igen och slår in sitt andra mål för matchen och gör 7-3.

13.43 tar Kärra IBK time-out.

I ett ärligt försök att jaga ikapp plockar Kärra sin målvakt med ca sex minuter kvar. . . och se på attan. . .15.42 reducerar så Kärra genom Joachim Knudsen assisterad av Henrik Delborn. 7-4 men naturligtvis en i stort sett omöjlig uppförsbacke.

17.36 slår Alexander Voutsinas in sitt tredje mål för dagen genom ett mål i öppen kasse. 8-4 till Backadalen.

Alexander Voutsinas och Emil Kronaas gör tre mål vardera för IBF Backadalen och Henrik Delborn är delaktig i samtliga mål för Kärra IBK.

Matchens lirare i IBF Backadalen var just Emil Kronaas som för dagen bara överglänstes av Kärra IBKs målvakt Peter Holmberg som utsågs till matchens lirare.

För övrigt är det nog första gången jag ser en målvakt få den utmärkelsen. Det har ju säkert hänt massor med gånger och målvakterna är ju värda all uppskattning de kan få men jag har inte sett det tidigare i dessa sammanhang.

IBF Backadalen behåller därmed serieledningen och visar med eftertryck att de är starkast på Hisingen.

Kärra IBK ligger kvar just över strecket och jagas av främst Lindome IBK men även Ale IBF som faktiskt slog Backadalen nyligen.

I nästa omgång möter Kärra IBK serietrean FBC Lerum i en tuff match samtidigt som Lindome IBK spelar ett stenhårt derby mot Eken IBK.

Kärra IBK har ju en riktigt vass resurs i Pekka Jalava som håller till i klubbens reservlag. . . .